CamioaneȘtiri

5 caracteristici cheie ale noului Mercedes-Benz Actros

Cu puțin timp înainte de debutul IAA 2018 de la Hanovra, Daimler a organizat la Berlin pentru presa de specialitate premiera mondială a noului Mercedes-Benz Actros.

Automatizare, camere video în loc de oglinzi în dotarea standard, conectivitate, consum redus de carburant cu până la 5%, Active Brake Assist 5 și tablete care înconjoară șoferul, acestea sunt cele 5 caracteristici cheie ale noului Mercedes-Benz Actros.

5 caracteristici cheie ale noului Mercedes-Benz Actros

Noul Mercedes-Benz Actros vine cu îmbunătățiri majore de fond, nu de formă, astfel că, noua navă amiral a nemților duce siguranța pentru toți participanții la trafic, eficiența operatorilor și confortul șoferilor la alt nivel.

Dezvoltarea design-ului interior al noului Actros s-a concentrat în mod special în jurul şoferului – din interior spre exterior, rezultând cel mai digitalizat interior de camion. Noua experiență de utilizator a șoferului a fost elementul principal în procesul de design.

În ceea ce privește exteriorul, sistemului MirrorCam și farurile redesenate cu tehnologie LED oferă noului Actros un aspect unitar și modern, apropiat de conceptul Future Truck 2025.

1. Sistemul Active Drive Assist
Una dintre cele mai importante și spectaculoase inovații introduse odată cu lansarea noului Actros este Active Drive Assist, care ajută camionul să accelereze, frâneze și să-și păstreze banda de rulare, respectiv îi oferă protecție la părăsirea benzii.

5 caracteristici cheie ale noului Mercedes-Benz Actros

Spre deosebire de sistemele care funcționează doar la anumite viteze, Active Drive Assist oferă șoferilor o conducere semi-automată pe toată plaja de viteză pentru prima dată într-un camion produs în serie.

VEZI ȘI: Noua remorcă Kögel Light Plus Coil va fi prezentată la IAA 2018

Elementele noi sunt controlul latitudinal activ și combinația de control longitudinal și lateral la orice viteză prin fuziunea de informații de la un radar și o cameră.

2. Sistemul MirrorCam
Noul Actros este primul camion produs în serie care are în dotarea standard camere video în loc de oglinzi exterioare clasice.

Denumit MirrorCam, sistemul oferă o vizibilitate, aerodinamică și siguranță îmbunătățită, fiind alcătuit din două camere montate pe exteriorul camionului și două ecrane de 15 inci pe stâlpii A de la interior.

5 caracteristici cheie ale noului Mercedes-Benz Actros

Imaginea poate fi ajustată în funcție de lungimea camionului, întocmai ca o oglindă exterioară normală.

3. Consum de carburant redus cu până la 5%
Datorită sistemului MirrorCam, a noilor deflectoare de aer, noul Actros vine cu numeroase îmbunătățiri din punct de vedere aerodinamic.

Astfel, Mercedes-Benz a reușit din nou să reducă consumul de carburant al noului Mercedes-Benz Actros, în comparație cu versiunile anterioare, cu până la 3% pe autostrăzi și 5% pe drumuri naționale.

5 caracteristici cheie ale noului Mercedes-Benz Actros

Predictive Powertrain Control (PPC), controlul inteligent de croazieră, este acum mult mai eficient și poate fi folosit și pe drumurile naționale, datorită datelor cartografice suplimentare.

În plus, tot pentru a reduce consumul, toate modelele Actros echipate cu propulsorul cu șase cilindri în linie OM471 și anvelope 325/70 R 22.5 vin standard cu un nou raport de transmisie (i) în puntea spate, redus de la 2.533 la 2.412.

4. Sistemul Active Brake Assist 5
De la lansarea Active Brake Assist 1 în 2006, aproape 230.000 de camioane de la Mercedes-Benz au fost vândute cu sistemul de asistență la frânarea de urgență.

Active Brake Assist 5 oferă șoferului suport în eventualitatea în situații critice, precum coliziuni față-spate sau în cazul coliziunii unei persoane care traversează prin fața camionului, se îndreaptă spre acesta sau este pe aceeași bandă.

5 caracteristici cheie ale noului Mercedes-Benz Actros

Dacă este nevoie, sistemul Active Brake Assist 5 poate iniția automat frânarea maximă pentru a opri. În momentul de față, Active Brake Assist 5 funcționează cu ajutorul unui sistem de radar și camere.

Astfel, sistemul poate monitoriza spațiul din fața autovehiculului mult mai ușor și poate reacționa mai eficient.

Toate sistemele de asistență pentru autovehiculele Mercedes-Benz funcționează tot timpul la capacitate maximă. Şoferului îi revine responsabilitatea cu privire la monitorizarea condițiilor de trafic și drum.

5. Conectivitate și operare intuitivă prin intermediul Multimedia Cockpit
Toate noile evoluții sunt gândite din perspectiva șoferului, deoarece acesta petrece în spatele volanului mai multe ore pe zi, atât de condus, cât și pauzele.

Modul în care este proiectată interfața om-mașină (HMI) are un impact major asupra performanței șoferului.

Noul Actros, cu interfață HMI complet revizuită, oferă șoferului un confort unic în ceea ce privește funcționarea și afișarea.

Camionul vine în echiparea standard cu două ecrane interactive și servesc drept sursă centrală de informații din cadrul cockpit-ului digital, unde pot fi vizualizate toate informațiile relevante pentru șofer, precum și sistemele de asistență.

5 caracteristici cheie ale noului Mercedes-Benz Actros

Smartphone-urile pot fi conectate prin intermediul Apple CarPlay sau Android Auto, aplicațiile mobile ajutându-i pe șoferii să își îndeplinească sarcinile de transport.

Mai mult, șoferii se pot bucura acum de ușurință în utilizare, datorită noii telecomenzi, care face parte din dotarea standard.

Truck Data Centre conectează permanent camionul cu Cloud-ul și reprezintă baza tuturor soluțiilor de conectivitate, cum ar fi aplicațiile care îi ajută pe șofer să-și îndeplinească sarcinile de transport.

Controlul în timp real al camionului prin intermediul serviciilor conexe furnizate de Fleetboard și al produsului de service preventiv Mercedes-Benz Uptime oferă operatorilor de camioane o valoare adăugată suplimentară.

Inovare pentru șantiere
Reducerea costurilor totale, nivelul înalt de siguranță, disponibilitatea ridicată a camionului sunt factori esențiali în ceea ce privește transportul pe șantiere.

De aceea, numeroase caracteristici ale noului Actros sunt disponibile și pentru noul Arocs.

5 caracteristici cheie ale noului Mercedes-Benz Actros

De exemplu, fiecare Arocs beneficiază de Predictive Powertrain Control îmbunătățit, ca dotare standard, accentuându-i astfel puterea, mai ales în cazul traficului în construcţii, cu dese opriri interurbane scurte.

Din aceeași categorie...

Back to top button