TrailerUtil

5 sfaturi utile de întreținere pentru semiremorca cu podea mobilă

Eficientă este tot mai cerută în industria de transport vrac, astfel că, semiremorca cu podea mobilă are nevoie de atenție atunci când vine vorba de întreținere.

Astfel, am realizat o scurtă listă cu sfaturi utile de întreținere pentru acest tip de semiremorci pentru o utilizare cât mai îndelungată. Cunoscute și sunt numele de moving floor, walking floor ori schubboden, semiremorcile cu sisteme autodescărcătoare tip podea mobilă devin din ce în ce mai atrăgătoare pentru transportatorii care doresc să-și eficientizeze costurile.

Semiremorca cu podea mobilă reprezintă îmbinarea perfectă între una cu prelată pentru transportul mărfurilor generale și una cu benă basculabilă. Dar, de ce, v-ați putea întreba?

Simplu! O semiremorcă cu podea mobilă poate transporta mărfuri de volum, paletate și în egală măsură vrac, în volume de la 55 metri cubi până la 97 metri cubi.

Până acum câțiva ani, mărfurile vrac erau destinate transportului basculabil cu descărcarea mărfurilor pe verticală. Treptat, această funcție a fost preluată de podeaua mobilă, care permite descărcarea mărfurilor la orizontală.

Ca oricare alt echipament, și semiremorca cu podea mobilă are câteva mici secrete. Cele mai frecvente întrebări ale clienților sunt legate de reviziile care trebuie făcute pentru întreținerea acestui tip de semiremorci.

Pe lângă clasica revizia anuală a trenului de rulare (plăcuțe, discuri, gresare, inspecție vizuală etc.), utilizatorii trebuie să acorde atenție și sistemului de podea mobilă, un angrenaj nu foarte complicat dacă știți din ce este alcătuit și cum funcționează.

VEZI ȘI: Fercam va utiliza IVECO Stralis NP 460 cu LNG pe ruta Verona – München

Trebuie notat faptul că la o astfel de semiremorcă, podeaua este reprezentată de însăși podeaua mobilă și că nu există o altă podea.

Modul în care aceasta podea descarcă se datorează presiunii, frecării pe care marfa, paletata sau vrac, o exercită asupra podelei. Astfel, o așezare necorespunzatoare a mărfurilor (distribuirea neuniformă) ar putea cauza probleme la încărcare sau descărcare.

Operațiunile ce se efectuează în cadrul unei revizii tehnice anuale a unei podelei mobile:

  • Schimbarea filtrului de ulei anual;
  • Schimbarea uleiului hidraulic la fiecare 2 ani (cu respectarea volumului rezervorului);
  • Inspectarea niturilor centrale de fixare a lamelor podelei de angrenajul hidraulic. În cazul în care acestea prezintă joc, niturile trebuiesc înlocuite;
  • Inspectarea garniturilor dintre lamele podelei;
  • Inspectarea cilindrilor hidraulici care acționează podeaua pentru eventuale coroziuni, loviri etc.

Recomandarea Cargo Floor, cel mai răspândit producător de podele mobile, este ca reviziile să fie efectuate cel putin o dată pe an sau ori de câte ori este necesar.

Din aceeași categorie...

Back to top button