Bus

50 de autobuze eco Solaris vor intra în flota operatorului suedez Vy Buss AB

Operatorul suedez Vy Buss AB cu afaceri în orașul Hässleholm a comandat încă 50 de autobuze eco produse de polonezii de la Solaris.

Conform noului contract, suedezii au comandat 8 autobuze electrice și alte 42 de unități echipate cu motor cu combustie cu gaz natural.

50 de autobuze eco Solaris vor intra în flota operatorului suedez Vy Buss AB

Dintre acestea, 24 vor fi Solaris Urbino 12 și 16 versiuni articulate Solaris Urbino 18.

Cele 8 autobuze electrice sunt Solaris Urbino 12. Conform comenzii, toate autobuzele electrice vor fi livrate până în primul trimestru al anului 2022, în timp ce versiunile echipate cu motoare cu combustie internă cu gaz natural vor fi livrate până la jumătatea anului viitor.

„Suntem încântați să demarăm proiectul alături de Solaris, o firmă care a îndeplinit cerințele noastre. Alături de serviciile de service pe care firma poloneză le oferă suntem convinși că vom veni pe piață cu soluții optime pentru clienții noștri”, a declarat unul dintre reprezentanții Vy Buss AB.

Cele 8 autobuze electrice Solaris Urbino 12 sunt echipate cu baterii de 200 kWh și pot fi încărcate atât printr-un pantograf, cât și cu ajutorul unor prize rapide.

VEZI ȘI: Înscrie-te în Romanian PRO Driver Competition 2019

Motorul de 160 kW asigură propulsia autobuzelor, iar la interior va exista loc pe scaune pentru 28 de pasageri. De asemenea, fiecare autobuz va fi echipat cu 2 scaune pliabile.

Autobuzele cu gaz natural respectă normele de poluare Euro 6 și vor fi echipate cu 31 de scaune, respectiv 45 de scaune, în funcție de lungimea acestora.

Din aceeași categorie...

Back to top button