50 de vehicule, inclusiv zece camioane, implicate într-un accident în lanț lângă Trento

50 de vehicule, inclusiv zece camioane, implicate într-un accident în lanț lângă Trento

Accident în lanț în care au fost implicate 50 de vehicule, inclusiv zece camioane, produs pe un drumul statal la Valsugana, lângă Trento.

Pe 14 ianuarie 2019, dimineața, drumul statal 47 a fost închis pentru câteva ore la Valsugana, în direcția Bassano del Grappa, km 71.5 pe teritoriul Cismon del Grappa, din cauza unei accident în lanț în care au fost implicate aproximativ 50 de vehicule, inclusiv 20 de camioane.

Conform informațiilor publicate în presa din Italia, accidentul s-a produs din cauza gheții de pe carosabil, acesta soldându-se cu 16 răniți, două persoane aflându-se în state critică.

VEZI ȘI: Krone lansează start-up-ul RYTLE pentru livrările de tip „last-mile”

Accidentul a determinat închiderea drumului statal 47 în ambele direcții timp de șase ore între km 73 și 71.8 km în direcția Bassano și între km 70.6 și km 73 în direcția Trento, porțiunea fiind redeschisă traficului după prânz.

Conform unei note de la Anas, accidentul în lanț a avut loc „ca urmare a formării bruște a gheții pe carosabil datorită scăderii puternice a temperaturilor și a ploii”.

Compania rutieră a desemnat o comisie internă pentru a verifica dacă activitățile de împrăștiere a materialului antiderapat conform planului de acțiune au fost efectuate corect.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.