ȘtiriUtilitare ușoare

500 de modele MAN TGE modificate la Bus Modification Center din Plauen

Indiferent că e vorba de transport de persoane, de stingerea incendiilor sau de asistență medicală, la MAN Bus Modification Center din Plauen se poate transforma orice model MAN TGE.

La finalul lui 2019, unitatea de căutare și salvare cu ajutorul câinilor din cadrul Johanniter-Unfall-Hilfe a primit modelul MAN TGE care a fost modificat conform solicitărilor specifice la centrul MAN Bus Modification Center (BMC) din Plauen.

500 de modele MAN TGE modificate la Bus Modification Center din Plauen

Acesta a fost modelul TGE cu numărul 500 care a fost transformat la MAN BMC din Plauen. Vehiculul este destinat atât transportului de persoane având spațiu pentru opt pasageri, inclusiv șoferul, și care poate transporta și patru cuști pentru câini în partea din spate.

Unitatea de căutare și salvare cu ajutorul câinilor intră în acțiune atunci când sunt date dispărute persoane, pe munte sau în alte împrejurări, și unde este nevoie de ajutorul câinilor. Cuștile sunt pregătite special și respectată toate normele de siguranță, oferind în același timp tot confortul pentru câini.

În cadrul BMC, clienții unui van MAN TGE au la dispoziție cele mai bune soluții de conversie a vehiculului în funcție de nevoiele specifice.

În cadrul centrului primesc consultanță și inginerii discută fiecare detaliu, după care începe procesul de modificare. În cadrul acestor modificări, tehnicienii de aici se asigură că sunt respectate toate normele în ceea ce privește siguranța și, în plus, se păstrează garanția în concordanță cu standardele MAN.

VEZI ȘI: Noul Actros cu MirrorCam a fost omologat și pentru transportul de autovehicule finite

Vehiculul cu numărul 500 a fost un MAN TGE 3.180 4×4 echipat cu un motor diesel de 2 litri cu 177 CP. În versiunea cu ampatament normal de 3,640 mm și o înălțime de 2,590 mm, acesta oferă configurația ideală de care are nevoie echipa de intervenție, iar cu ajutorul sistemului de tracțiune integrală se poate ajunge fără probleme și în zone cu teren accidentat.

Pentru pasageri, tehnicienii BMC au montat scaune individuale și o podea flexibilă. Printre opțiuni au fost și o ușă culisantă electrică și o scară ce se deschide automat în momentul deschiderii portierei.

BMC oferă soluții personalizate pentru orice tip de business sau pentru specificul forțelor de intervenție precum salvare, pompieri sau poliție. Centrul din Plauen a fost deschis în aprilie 2017 și în 32 de luni aici au fost modificate și transformate 500 de vehicule. 70% dintre vehicule au fost comercializate în Germania, iar restul în țări din Uniunea Europeană.

Din aceeași categorie...

Back to top button