Știri

51 de milioane de mașini echipate cu motoare diesel „murdare” circulă în Europa

Conform unui raport realizat de NGO Transport & Environment, pe teritoriul Europei circulă circa 51 de milioane de autoturisme și vehicule utilitare ușoare echipate cu motoare diesel „murdare”.

Calculul a fost realizat pe baza vânzărilor producătorilor începând cu anul 2008 și are la bază și noile valori cu privire la emisiile reale. În ciuda faptului că legislația s-a schimbat, studiul spune că producătorii încă vând mașini echipate cu motoare diesel „murdare”.

51 de milioane de mașini echipate cu motoare diesel "murdare" circulă în Europa

Din cele 51 de milioane de astfel de vechiule, 9.9 milioane circulă doar în Germania. Pe locul secund în topul realizat de NGO Transport & Environment se află Franța cu 9.8 milioane de unități, iar podiumul este încheiat de Marea Britanie cu 8.5 milioane de exemplare. De altfel, acestea sunt și cele mai mari piețe ale Europei.

Raportul face referire la motoarele diesel Euro 5 și Euro 6 despre care reprezentanții NGO Transport & Environment spun că sunt „murdare” și nu respectă normele reale de poluare.

Din totalul acestor vehicule, 11.6 milioane au fost vândute de Grupul Volkswagen, 8.1 milioane aparție Renault-Nissan, iar 7.2 milioane au fost produse de Alianța Peugeot-Citroen PSA.

Raportul spune că dacă am elimina mașinile care în prezent se află în programul de recall al producătorilor, numărul vehiculelor echipate cu motoare diesel „murdare” ar urma să scadă cu 16% (42.5 milioane).

VEZI ȘI: Bosch prezintă la CES 2020 mai multe produse ce utilizează inteligența artificială

Același raport spune că principalul motiv pentru care pe piață încă mai există astfel de motoare diesel este acela că producătorii nu doresc să facă investiții pentru tratarea și curățarea acestora, astfel încât să devină motoare diesel „curate”.

Din aceeași categorie...

Back to top button