In Focus

Compensații de aproape 2 milioane de euro, pentru 52 de foști șoferi ai Vlantana Norge

Aceasta este o penalizare pentru manipularea sistematică a documentației de salarizare.

Mai mulți șoferi ai defunctei Vlantana Norge vor primi compensații salariale de aproape 2 milioane de euro de la fostul CEO al companiei lituaniene, în baza unei decizii istorice a unui tribunal norvegian.

Cei 52 de șoferi de camion, majoritatea din Europa de Est, au intentat un proces direct împotriva fostului președinte Vladas Stoncius Jr. tocmai pentru că firma a intrat în procedură de faliment și nu dispunea de fonduri pentru nicio despăgubire.

Compensații de aproape 2 milioane de euro, pentru 52 de foști șoferi ai Vlantana Norge

Cererea se bazează pe nereguli privind salariile, mai mici decât cele impuse de legea norvegiană, însoțite de foi duble privind prezența și manipularea documentației de salarizare. Avocații companiei au răspuns că aceste nereguli au apărut din erori și neînțelegeri, însă această impoteză nu a fost acceptată de judecători.

În timpul procesului, un asistent al directorului de trafic al PostNord – care a angajat Vlantana Norge pentru transportul containerelor – a mărturisit că compania sa a plătit călătoriile pentru perioade de 12 ore, în timp ce în fișele de lucru ale Vlantana Norge erau specificate perioade de lucru de patru ore și jumătate. Potrivit judecătorilor, sistemul de plată la jumătate din munca depusă de șoferii de camion a fost regulă în cadrul companiei de transport, originară din Lituania.

VEZI ȘI: DKV Mobility a finalizat achiziția Smart Diesel Group

La finalul procesului, fiecare șofer de camion a primit o compensație medie de 300.000 de coroane norvegiene (aprox. 29.000 de euro), cu un vârf maxim de 700.000 de coroane coroane (aprox. 67.000 de euro). De asemenea, Vladas Stoncius Jr. a trebuit să plătească 6,7 milioane de coroane norvegiene (aprox. 645.000 de euro) cheltuieli de judecată.

Însă, adevărata semnificație a deciziei Curții este de a descuraja, pe viitor, alte companii norvegiene de transport să procedeze la plata incorectă a șoferilor străini.

Din aceeași categorie...

Back to top button