53 de cetățeni străini depistaţi ascunşi într-un camion frigo la Nădlac

53 de cetățeni străini depistaţi ascunşi într-un camion frigo la Nădlac
Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat 53 de cetățeni străini ascunși în interiorul unui camion frigo înmatriculat în Constanța, încărcat cu butoaie cu miere de albine. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac, cu sprijinul celor de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, au depistat 53 de cetățeni străini din Irak, Iran şi Palestina care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunși în interiorul unui camion frigo încărcat cu butoaie cu miere de albine.

53 de cetățeni străini depistaţi ascunşi într-un camion frigo la Nădlac

În data de 11 septembrie 2018, în jurul orei 2.00 AM, la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară șoferul în vârstă de 46 de ani al unui camion frigo înmatriculat în România.

Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, miere de albine pentru o societate comercială din Germania.

Procedându-se la exploatarea datelor din analiza de risc specifică, poliţiştii de frontieră cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au efectuat un control amănunţit asupra camionului.

Astfel, în remorcă au fost descoperite ascunse 53 de cetățeni străini, dintre care 32 bărbaţi, 5 femei şi 16 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, iar copiii între 9 luni şi 17 ani.

VEZI Și: Italia interzice șofatul până la 2 ani, șoferilor de camion străini care încalcă constant legislația

Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Iran şi Palestina, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră.

53 de cetățeni străini depistaţi ascunşi într-un camion frigo la Nădlac

La cercetări, aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul de camion român, care este și administrator al companiei pe numele căreia este înmatriculat camionul, a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferul de camion român, respectiv tentativă trecere ilegală a frontierei de stat față de cele 53 de cetățeni străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

În cazul în care va fi găsit vinovat, șoferul de camion român riscă închisoarea între 2 și 10 ani.

Infracţiuni privind frontiera de stat
Racolarea, îndrumarea, călăuzirea, transportarea, transferarea sau adăpostirea unei persoane, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Când fapta a fost săvârşită în scopul de a obţine, direct sau indirect, un folos patrimonial, prin mijloace care pun în pericol viaţa, integritatea sau sănătatea migrantului, prin supunerea migrantului la tratamente inumane sau degradante, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

De asemenea, tentativa se pedepseşte conform noului Cod Penal, art. Art. 263, privind frontiera de stat.

 

Follow #infotrucker