Știri

56 de imigranți ilegali descoperiți de Poliția de Frontieră în ultimele 4 zile

În ultimele 4 zile, 56 de imigranți ilegali care încercau să treacă fraudulos frontiera de stat au fost descoperiți de Poliția de Frontieră a României.

Cel mai recent caz este cel din 26 noiembrie 2019, de la Nadlac I, unde polițiștii de frontieră au descoperit în semiremorca unui camion, 48 de cetăţeni din Irak, Iran, Siria, Afganistan și India, pe care şoferul a încercat să îi scoată ilegal din România.

56 de imigranți ilegali descoperiți de Poliția de Frontieră în ultimele 4 zile

În jurul orei 20.30, la punctul de frontieră Nădlac I s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în România. Şoferul transporta piese auto pentru o societate din Austria.

În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al camionului, în urma căruia, în semiremorcă, au fost descoperite ascunse 48 de imigranți ilegali.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Iran, Siria, Afganistan și India, şase minori, trei femei și 39 de bărbați, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei 48 de cetăţeni străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Patru irakieni într-un camion la Borș
Pe 25 noiembrie 2019, în jurul orei 00.30, la punctul de frontieră Borș s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 45 ani, conducând un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în România.

Conform  documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta paleți cu lăzi goale, cu destinația Austria.

În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia au fost descoperite ascunse, în compartimentele aflate sub semiremorcă, patru persoane de sex masculin.

56 de imigranți ilegali descoperiți de Poliția de Frontieră în ultimele 4 zile

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 18 şi 26 ani. Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei patru tineri, solicitanţi de azil în ţara noastră, intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

VEZI ȘI: Negocieri eșuate între Parlamentul European și Consiliu în privința Pachetului de Mobilitate

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei patru cetăţeni străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Patru imigranți ilegali în Suceava și Satu Mare
Pe 24 noiembrie 2019, Poliția de Frontieră Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în cooperare cu polițiștii din orașul Siret.

Astfel, echipa mixtă a depistat pe raza localității Văscăuți, jud Suceava, trei bărbați de origine afro-asiatică. Persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză au vârste cuprinse între 22 și 28 de ani, iar doi bărbați sunt din Yemen și unul din Egipt.

56 de imigranți ilegali descoperiți de Poliția de Frontieră în ultimele 4 zile

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare se vor lua măsurile legale ce se impun, conform procedurilor legale în vigoare.

Tot, pe 24 noiembrie, polițiștii de frontieră sătmăreni au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale. Astfel, în jurul orei 13.30, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontierei Petea, județul Satu Mare, la aproximativ 150 meri de linia de frontieră a fost depistată o persoană care încerca să treacă ilegal din România în Ungaria.

Persoana a fost condusă la sediul Poliției de Frontieră Satu Mare, iar din primele verificări colegii noștri au constatat că este vorba despre un algerian în vârstă de 23 de ani, solicitant de azil în România. Acesta a declarat că intenționa să ajungă în Franța, unde are mai multe rude.

În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Din aceeași categorie...

Back to top button