Camioane

600.000 de camioane Eurocargo produse la fabrica IVECO din Brescia

IVECO a celebrat 600.000 de camioane Eurocargo la fabrica sa emblematică din Brescia, care a jucat un rol cheie pentru fiecare generație a vehiculului.

Fabrica din Brescia, care are aproximativ 1.600 de angajați, a fost întotdeauna baza operațiunilor de producție pentru Eurocargo.

600.000 de camioane Eurocargo produse la fabrica IVECO din Brescia

”Este o mare mândrie să celebrăm producerea a 600.000 de camioane Eurocargo, a cărui a patra generație se bucură de succes de mulți ani. Vehiculul aniversar nu este unul alimentat cu gaz natural comprimat (CNG), o reafirmare a angajamentului IVECO pentru mobilitatea sustenabilă”, a declarat Marco Colonna, directorul fabricii din Breascia.

Lansat în 1991 cu un design realizat de Bertone, Eurocargo a fost unul dintre cele mai inovatoare vehicule comerciale de pe piață, cu o platformă modulară pentru cabină ce permite personalizarea camionului cu costuri reduse.

VEZI ȘI: IVECO T-WAY, demonstrații de off-road extrem pentru clienții din România

Fabrica din Brescia lucrează pe bază de sinergii în fiecare fază a producției, de la asamblarea șasiului la structura cabinei, vopsirea și instalarea transmisiei, montarea echipamentelor de la interior și până la inspecția finală. Fabrica produce inclusiv versiuni speciale pentru armată și pompieri.

Originea fabricii datează în 1903, când Roberto Züst a fondat Fabbrica Automobili, o compania care și-a schimbat numele în Officine Meccaniche (OM) în 1928 și a fost cumpărată de Fiat în 1968. În 1975, OM a fost unul dintre partanerii fondatori ai IVECO. În 1991, fabrica a fost aleasă pentru începutul producției noului Eurocargo, devenind în timp ”casa” acestui model.

Din aceeași categorie...

Back to top button