Știri

7.000 de euro amendă pentru condus cu 157 km/h, în Germania

Un șofer de camion irlandez a a primit o amendă de  7.000 de euro pentru că a circulat pe o autostradă din Germania cu 157 km/h, precum și cu încă aproape 900 de euro pentru nereguli la timpii de condus și odihnă.

Irlandezul a intrat în Germania duminica trecută și practic nu a băgat în seamă nici regulile de viteză, nici pe cele legate de timpii de condus și de odihnă.

7.000 de euro amendă pentru condus cu 157 km/h, în Germania

Miercuri, el a fost reclamat la poliție de un șofer de turism, care a precizat că în timp ce se deplasa pe autostrada A3 cu 130 km/h a fost depășit de un cap tractor cu semiremorcă.

Poliția l-a oprit pe irlandez puțin mai târziu, lângă Hösbach (districtul Aschaffenburg). După ce au verificat înregistrările tahografului, polițiștii au aflat că șoferul circulase în ultimele 14 minute cu o viteză medie de 130 km/h, cu un vârf de viteză de 157 km/h.

VEZI ȘI: Portul Rotterdam testează semafoare inteligente cu prioritate pentru camioane

Pentru fapta sa, șoferul de camion a primit o amendă de 7.000 de euro. Dar polițiștii nu s-au oprit aici, verificând și înregistrările tahografului privind timpii de condus și de odihnă.

Și au găsit numeroase abateri, motiv pentru care irlandezul a primit un supliment de amendă de 896 de euro. În plus, polițiștii au confiscat vehiculul și documentele încărcăturii.

Din aceeași categorie...

Back to top button