7 autobuze electrice Solaris comandate de autoritățile din Norvegia

7 autobuze electrice Solaris comandate de autoritățile din Norvegia
Norvegia este unul dintre statele europene care a adoptat rapid trendul vehiculelor electrice. Iar startul a fost dat chiar de autorități care au mizat încă de la bun început pe autobuze electrice.

Acum, norvegienii continuă să investească în vehicule curate, iar cele mai noi comenzi vin către polonezii de la Solaris.

7 autobuze electrice Solaris comandate de autoritățile din Norvegia

7 autobuze electrice Solaris vor ajunge în scurt timp în trei orașe din Norvegia. Patru dintre acestea au fost comandate de operatorul Norgesbuss din Oslo. Vorbim despre exemplare Solaris Urbino 12 care se vor alătura celor două exemplare livrate la finalul anului trecut.

Un exemplar Solaris Urbino 8,9 LE va ajunge în orașul Mandal și va fi operat de Sorlandsruta. Acesta exemplar este echipat cu un motor central de 160 kW și cu o baterie de 160 kWh.

Urbino 8,9 LE poate fi încărcat de la o priză rapidă, dar va fi pregătit mecanic și electric și pentru instalarea unui pantograf cu încărcare rapidă.

VEZI ȘI: DHL a deschis un hub logistic pe aeroportul din Viena

Alte două Solaris Urbino 12 vor fi livrate către compania Boreal. Aceasta operează în orașul Kristiansand aflat în partea de sud a Norvegiei.

Cele două motoare electrice oferă câte 125 kW fiecare, iar energia necesară funcționării este stocată într-un acumulator cu capacitatea de 145 kWh. Acestea vor putea fi încărcate atât de la o priză, cât și cu ajutorul pantografului.

Follow #infotrucker