Știri

71 de imigranți și-au găsit sfârșitul într-un camion frigorific (VIDEO)

71 de imigranți morţi într-un camion frigorific abandonat în apropierea oraşului Parndorf, la doar câțiva kilometri de frontiera cu Ungaria.

Din primele cercetări reiese că cei 71 de refugiaţi şi-au pus speranţa într-un şofer-călăuză care să-i ducă în Vest.

71 de imigranți și-au găsit sfârșitul într-un camion frigorific (VIDEO)

Starea avansată de descompunere în care au fost găsite cadavrele a şocat autorităţile austriece care au promis toleranţă zero pentru traficanţii care profită de disperarea refugiaţilor.

Deşi, Ministerul Român de Externe infirmă faptul că vreun român ar fi implicat în vreun fel în acest caz, autorităţile maghiare susţin că vehiculul frigorific este deţinut de o persoană de naţionalitate român din oraşul Kecskemet, de altfel, locul unde o persoană de sex masculin a obţinut numerele provizorii de Ungaria.

„Camionul morţii”, un model Volvo Trucks mai vechi de 7.5 tone avea plăcuţe cu numere provizorii din Ungaria şi era inscripţionat cu numele Hyza, o companie de carne de pui din Slovacia. Anchetatorii presupun că acesta a plecat din Macedonia, a tranzitat Serbia şi Ungaria înainte să fie abandonat în Austria. Autorităţile din Ungaria bănuiesc că în reţea sunt implicaţi şi cetăţeni maghiari.

„Camionul avea plăcuţe de înmatriculare maghiare, deci este posibil să fi traversat Ungaria sau cel puţin o parte dintre traficanţi ar putea fi cetăţeni maghiari, a declarat Janos Lazar”, șeful de cabinet al premierului Ungariei.

Ce se ştie despre camion

  • Camion frigorific de 7.5 tone a fost în trecut proprietatea producătorului de carne de pui slovac Hyza
  • Compania este parte a Agrofert Holding, deţinută de ministrul de finanţe din Cehia, Andrej Babis.
  • Agrofert Holding a confirmat că au vândut camionul în 2014 unei persoane care nu a decolantat camionul.
  • Pe una din lateralele camionului este sloganul „Honest chicken” (Pui Onest), în timp ce pe uşile din spate este scris „I taste so good because they feed me so well” (”Am un gust aşa bun deoarece mă hrănesc bine”)
  • Autorităţile maghiare susţin ca vehiculul este deţinut de o persoană de naţionalitate român din Kecskemet.
  • Se presupune că victimele au fost încărcate în camion în Serbia şi transportate prin Ungaria şi Austria.
  • Şoferul român a abandonat camionul după ce a deschis uşile din spate şi a constatat decesul tuturor pasagerilor clandestini.

Angela Merkel s-a arătat cutremurată de descoperirea autorităţilor din Austria. Aceasta este de părere că problema imigraţiei trebuie atacată imediat şi în mod direct pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc.

„Suntem cu toţii, în mod evident, cutremuraţi de groaznica ştire privind faptul că în jur de 50 de oameni şi-au pierdut vieţile pentru că au intrat într-o situaţie în care traficanţii nu au avut grijă de ei. Ceea ce s-a întâmplat ne aduce aminte că trebuie să rezolvăm repede problema imigraţiei într-un spirit european. De aceea cred că Europa, fiind un continent bogat, este în măsură să facă faţă situaţiei”, a declarat Merkel.

În acest moment poliţiştii austrieci şi maghiari cercetează împreună acest caz.

Din aceeași categorie...

Back to top button