BusȘtiri

75 de autobuze MAN Lion’s City CNG pentru Miskolc

Municipalitatea orașului Miskolc din Ungaria a aplaudat achiziția a 75 de autobuze noi MAN Lion’s City CNG. Autovehiculele moderne, cu un bun nivel de echipare, contribuie în cadrul programului „Smart & Green” la reînnoirea oraşului cu 160.000 locuitori.

În cadrul acestui program, în anii trecuţi a fost extinsă deja reţeaua de încălzire centrală, s-au îmbunătăţit simţitor liniile de tren urban şi s-a dat în folosinţă un tramvai nou. În această fază, ca un următor pas, a fost rândul înnoirii flotei de autobuze.

Deja prin apariţia lor în culorile verde-alb, autobuzele pe gaz de la MAN, se deosebesc foarte clar de flota ÖPNV de până acum vopsită în albastru-galben. Datorită acestor vehicule, societatea de transport MVK Zrt. îşi impune o îmbunătăţire evidentă a calităţii aerului prin reducerea emisiilor poluante. În plus, autobuzele pe gaz operează cu mult mai silenţios decât cele anterioare cu motoare Diesel.

75 de autobuze MAN Lion’s City CNG pentru Miskolc

Cele 75 de noi autobuze livrate, MAN Lion’s City CNG, sunt 40 de autobuze monovolum şi 35 autobuze cu burduf, toate fiind realizate cu podea joasă. Călătorilor le sunt oferite atât în interior cât şi în exterior sisteme audiovizuale de informare a călătorilor, o instalaţie de climatizare cât şi o reţea gratuită de WiFi.

Capacitatea este de 30 și 40 de locuri pe scaune respectiv 54 și 110 locuri în picioare. Motorul E2876 Euro 6 furnizează în cazul autobuzului de 12 m 272 CP şi un cuplu maxim de 1050 Nm la 1.100-1.700 rot/min.

VEZI ȘI: Drumul național Evzonoi–Salonic blocat de migranți

În vehiculul cu burduf, cu o lungime de 19 metri, motorul dezvoltă 310 CP şi 1250 Nm la 1000-1700 rot/min. Alimentarea se efectuează cu gaze naturale în rezervoarele cu o capacitate de 1460 litri. În acest scop, societatea de transport a investit într-o staţie proprie de alimentare cu gaz, amplasată pe terenul societăţii, la care pot fi alimentate concomitent, într-un areal închis circulaţiei publice, şase autoutilitare, precum şi pe o platformă deschisă publicului, două autoturisme.

Aceasta asigură nu numai alimentarea flotei ÖPNV, ci astfel se îmbunătăţeşte şi infrastructura CNG (GPL) din regiune.

În ziua anterioară predării flotei a avut loc în clădirea primăriei din Miskolc o conferinţă CNG. În cadrul acesteia s-a făcut un referat din partea societăţii de transport public Kaposvár Transport Zrt., care în toamna anului trecut a pus în funcţiune  40 autobuze MAN Lion ‘s City CNG, menţionând experienţele deosebite din timpul operării.

Autobuzele se dovedesc a fi mai economice decât s-a preconizat, putând fi integrate permanent în funcţionarea curentă. La evenimentul organizat seara, comunitatea din Miskolc şi-a celebrat noile lor autobuze cu un show de laser şi cu concerte, comemorând despărţirea de o parte din vechile autobuze Ikarus printr-un act simbolic.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button