Dakar Rally

Opt echipaje Mini vor concura în Raliul Dakar 2019

X-raid, partenerul Mini Motorsport, a anunţat că opt echipaje Mini John Cooper Works Rally vor lua startul în cea de-a 41-a ediţie a Raliului Dakar, care va avea loc în perioada 6-17 ianuarie 2019.

Primul anunț a venit în luna octombrie, când echipa X-raid a anunțat că legendele Cyril Despres (Franţa), Stéphane Peterhansel (Franţa) şi Carlos Sainz (Spania) vor concura cu modelul Mini Jogh Cooper Works Buggy. În total, cei trei totalizează un palmares incredibil: 20 de victorii în Dakar la categoria moto și auto.

Opt echipaje Mini vor concura în Raliul Dakar 2019

Cyril Despres a câştigat Dakarul de cinci ori la categoria moto (2005, 2007, 2010, 2012, 2013) înainte de a trece în 2015 la volanul unei maşini.

„Am o maşină nouă, o echipă nouă şi un navigator nou, dar pasiunea şi motivaţia sunt aceleaşi. Aştept cu mare nerăbdare să concurez cu Mini John Cooper Works Buggy. Cu ocazia Dakarului 2019 vom fi aproape numai pe nisip. O greşeală şi totul poate fi încheiat. Sunt multe oportunităţi de a te bloca şi de a pierde timp. Următorul Dakar va fi extrem de intens şi provocator”, a declarat Despres.

Stéphane Peterhansel poartă apelativul „Mr Dakar” pentru 13 motive foarte serioase – 13 este numărul total de victorii obţinute de francez în Dakar.

„Am reuşit două victorii în Dakar cu X-raid – sunt amintiri foarte plăcute. Mă bucur că revin alături de echipă, împreună cu Carlos şi Cyril”, a complerat Peterhansel.

VEZI ȘI: DAF a extins gama de accesorii și haine în culorile companiei

Carlos Sainz este campionul en-titre din Dakar. 2018 a fost al doilea an când „El Matador” a reuşit să câştige prestigioasa competiţie şi, după toate opiniile, sărbătorirea a fost la fel de plină de emoţie ca la primul succes din 2010.

„O nouă echipă, o maşină nouă, dar şi o provocare nouă alături de ei. Sunt foarte optimist că vom rezolva această provocare. Suntem bine pregătiţi”, a declarat Sainz.

Alături de cei trei, îi vom vedea și pe Yazeed Al-Rajhi (Arabia Saudită), Joan „Nani” Roma, Orlando Terranova, Boris Garafulic (Chile) și Jakub „Kuba” Przygonski (Polonia). Toate aceste opt echipaje vor ataca dunele din Peru la bordul lui Mini JCW Buggy.

Din aceeași categorie...

Back to top button