8 informații cheie despre cum afectează camionul Vera industria de transport

8 informații cheie despre cum afectează camionul Vera industria de transport

Prin natura sa, ființa umană este întotdeauna sceptică, ba chiar se împotriveşte la tot ce este nou, mai ales la noi tehnologii, chiar dacă acestea i-ar putea îmbunătăți viața.

Un bun exemplu în acest sens sunt camioanele autonome, care, mai devreme sau mai târziu, vor face parte din sistemul de transport al lumii, fie că ne place sau nu.

Văzând reacțiile la informația distribuită pe pagina noastră de Facebook cu privire la camionul Vera, care confirmă cele spuse mai sus, ne-am gândit că n-ar fi rău să aflăm mai multe despre cum va afecta un astfel de vehicul industria de transport, dacă tehnologia folosită este fiabilă și, mai ales, dacă este sigură.

Desigur, la aceste curiozități nu avea cine să răspundă mai bine decât Mikael Karlsson, Vice Președinte pentru Soluții Autonome la Volvo Trucks.

Inovația și dorința de a fi îndrăzneți fac parte din ADN-ul celor de la Volvo Trucks.

În mod tradițional, suedezii au avut o abordare pas cu pas în dezvoltarea produselor lor, însă lucrurile cu adevărat impresionante nu se fac în acest ritm, astfel că, au trebuit să facă ceva radical diferit.

Și au făcut!

Atunci când au început să lucreze la camionul Vera, specialiștii suedezi au pus cap la cap un scenariu al viitorului, întrebându-se care ar fi soluția ideală de transport. Apoi, s-au uitat în urmă la ceea ce ar putea face astăzi pentru a-și atinge viziunea.

Camionul Vera este, în esență, modul Volvo Trucks de a construi ceva care ne-ar putea duce în viitor.

8 informații cheie despre cum afectează camionul Vera industria de transport

Este Vera doar un concept, sau este ceva ce vom vedea probabil în operațiunile reale?
Vera este o completare de creștere a ofertei actuale de soluții de transport a Volvo Trucks. Este încă în curs de dezvoltare, deoarece trebuie să ne luăm toate măsurile pentru a asigura aspectele legate de siguranță și de a livra clienților o calitate premium.

Ce oferă Vera clienților?
Pentru Volvo Trucks este important să oferim clienților o calitate premium, bazată pe liniște și soluții de transport fără probleme. Credem că Vera ne poate duce mai departe în această călătorie.

Care va fi impactul asupra industriei de transport?
În locuri precum porturi și centre logistice mari, cred că vom vedea o precizie de livrare mult mai mare, respectiv flexibilitate și productivitate îmbunătățite. Operațiunile de astăzi sunt deseori proiectate în funcție de orele de lucru standard din timpul zilei, însă o soluție precum Vera deschide posibilitatea unei funcționări continue și a unui flux optimizat. Aceasta, la rândul său, poate minimiza stocurile și crește productivitatea generală.

VEZI ȘI: Noile camere radar din Anglia detectează și dacă șoferul utilizează telefonul la volan

Care va fi impactul asupra societății?
Pentru operațiunile imediate, cum ar fi livrările produselor din industria comerțului electronic, ar putea înseamna timpi de livrare mai scăzuți. Mai mult, deoarece vehiculele sunt electrice, societatea poate beneficia de zgomot, congestii de trafic și emisii de gaze de eșapament reduse.

Este tehnologia viabilă?
În crearea Vera, integrăm noi tehnologii, atât în ​​vehicul, cât și în infrastructura din jur, ceea ce implică o mulțime de teste pentru a se asigura că funcționează împreună. Cu toate acestea, deoarece o mare parte din tehnologia de bază provine de la propria platformă Volvo Trucks, aceasta a fost deja testată în mare măsură. De exemplu, propulsia este aceeași cu cea utilizată în cazul modelelor electrice Volvo FE și Volvo FL, deja lansate pe piață.

8 informații cheie despre cum afectează camionul Vera industria de transport

Cum îi va afecta pe șoferii de camion?
Evident, acest lucru va afecta șoferii în aceste aplicații, însă în imaginea de ansamblu preconizăm o nevoie sporită de conducători auto calificați. Cred cu tărie că tehnologia promovează prosperitatea. În multe fabrici de astăzi, unele părți ale producției sunt extrem de automatizate, în timp ce altele trebuie să fie operate de oameni. Cred că industria transporturilor va evolua în același mod. Prevăd că va exista un nivel sporit de automatizare acolo unde are sens, precum fluxurile repetitive. Aceasta, la rândul său, va conduce la prosperitate și va crește nevoia de conducători auto în alte aplicații.

Este sigur camionul Vera?
Tot ceea ce facem este proiectat pentru a prezenta siguranță și luăm toate măsurile de precauție necesare. Ne uităm la ceea ce este necesar în ceea ce privește infrastructura, vehiculele și centrul de control. Vehiculele au o viteză de operare mai mică și sunt echipate cu un număr de senzori, radare și camere de luat vederi.

Care este următorul pas pentru Vera?
În primul rând, vom opera pe distanțe scurte în fluxuri repetitive. Pe măsură ce câștigăm mai multă experiență, vom putea examina extinderea în alte aplicații. Cu toate acestea, Vera nu este destinată a fi o soluție pentru toată lumea, oriunde. Este o soluție pe care o vom adapta de la utilizator la utilizator, în funcție de nevoile unice ale fiecăruia.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.