Știri

80 de persoane ucise într-un atac terorist la Nisa

Ziua Națională a Franței a fost umbrită joi seară de un nou atac terorist, în care, 80 de persoane și-au pierdut viața după ce un camion kamikaze a intrat în plin în spectatorii adunați să vadă spectacolul de artificii din Nisa. Momentul atacului a fost surprins cu telefonul de cei prezenți.

Zona de promenadă din Nisa, unul dintre cele mai populare orașe ale Rivierei Franceze, s-a transformat joi seară într-o scenă apocaliptică după ce un camion de 16 tone condus de un fanatic a intrat în plin în spectatorii care urmăreau spectacolul de artificii de Ziua Națională a Franței. Imediat după incident, președintele Francoise Hollande a declarat că acest incident este “evident, un atac terorist”.

Conform martorilor, șoferul camionului a declanșat atacul asupra spectatorilor în jurul orei locale 22:40, la puțin timp după startul spectacolul de artificii. Acesta a intrat în mulțime cu aproximativ 60-70 km/h, mergând în zig-zag pe o distanță de aproximativ doi kilometri.

80 de persoane ucise într-un atac terorist la Nisa

Șoferul camionului a fost ucis de forțele de securitate. Până în prezent anchetatorii nu au cunoaștințe dacă au existat complici. Mass-media franceză, citând o sursă din poliție, a raportat că actele de identitate găsite în camion aparțin unui cetățean francez de origine tunisiană în vârstă de 31 de ani.

Christian Estrosi, presedinte Provance – Alpi – Coasta de Azur, regiune care include și Nisa, a declarat pentru presa franceză că șoferul a deschis și focul asupra oamenilor.

VEZI ȘI: Noua majorare a prețului RCA scoate transportatorii în stradă

Conform unui senior al armatei americane, anchetatorii au mai găsit în camionul implicat în atentat mai multe arme de foc și grenade.

Această monstruozitate, așa cum a fost etrichetat acest atac de către Hollande, vine cu doar câteva zile înainte ca președintele francez să anunțe ridicarea stării de urgență impusă în urmă cu 8 luni, tot în urma unui atac sângeros purtat de extremiști la Paris.

Francoise Holland a mai declarat că în urma atacului terorist din Nisa, Franța va intensifica eforturile de luptă împotriva terorismului și va extinde starea de urgență din Franța cu încă trei luni.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button