Pachet de MobilitateȘtiri

800 de companii de transport din Lituania au înființat filiale în alte țări

Potrivit asociației Linava, 800 de companii de transport și logistică din Lituania și-au înființat filiale în alte țări din Uniunea Europeană.

Companiile au înmatriculat 8.000 de camioane în noile țări. Majoritatea companiilor a ales Polonia, unde au fost reînmatriculate aproximativ 7.000 de camioane din Lituania.

800 de companii de transport din Lituania au înființat filiale în alte țări

Alte alegeri preferate de transportatorii lituanieni au fost Germania, Belgia și Olanda. În general, companiile mari au fost cele care au înființat filiale în străinătate, unde își pot extinde activitatea în condițiile actuale ale Pachetului de Mobilitate.

”Migrația companiilor de transport din Lituania a început de câțiva ani, dar a devenit mai evidentă în timpul pandemiei. Până acum, Polonia a fost destinația favorită, dar multe companii aleg acum Olanda, Belgia sau Germania, unde condițiile fiscale sunt mai favorabile”, a declarat Zenon Buivydas, Secretar General al Linava.

VEZI ȘI: Mercedes testează o nouă cabină pentru Actros

Buivydas avertizează că această tendință va continua până când Lituania va oferi ”un mediu fiscal mai prietenos cu companiile” și ”condiții mai flexibile de angajare a șoferilor de camion din afara UE”.

Multe companii mari din Lituania au deja filiale în Germania, țară în care au început să se stabilească și companii de mărime medie. Filiala germană rezolvă nu doar probleme precum întoarcerea șoferilor și a camioanelor, ci și elimină riscurile controalelor pentru cabotaj, foarte frecvente în această țară.

Din aceeași categorie...

Back to top button