840 de poduri rutiere din Franța se află într-o stare avansată de degradare

840 de poduri rutiere din Franța se află într-o stare avansată de degradare
În contextul tragediei de la Genova, mai multe state europene au declanșat acțiuni de verificare a stării infrastructurii de transport, în special a podurilor rutiere.

Un audit comandat de guvernul francez arată că 17% din drumuri sunt într-o stare proastă, iar 840 de poduri rutiere din Franța sunt într-o stare avansată de degradare riscând să se prăbușească în următorii ani, anunță AP News.

840 de poduri rutiere din Franța se află într-o stare avansată de degradare

Guvernul de la Paris a promis investiții în întreținerea infrastructurii rutiere, însă până în acest moment nu a găsit o formă de susținere a acestora.

Auditul, publicat în presa din Hexagon, arată că o treime din cele 12.000 de poduri menținute de guvern în Franța au nevoie de reparații, iar aproximativ 7%, adică aproximativ 840 de poduri, prezintă un risc avansat de prăbușire,în următorii ani, în cazul în care nu se vor face investiții în intreținerea acestora.

De situația actuală a infrastructurii rutiere din Franța se fac responsabile administrațiile anterioare, care nu au avut un plan de finanțare al drumurilor consecvent și adecvat, traficului în creștere și fenomenele meteorologice extreme, spun cei din actuala guvernare.

Elisabeth Borne, ministrul francez al Transporturilor, a declarat săptămâna trecută că „întreţinerea infrastructurii este o prioritate” a guvernului din care face parte.

VEZI ȘI: Ipoteză. Transportul cu supratonaj vinovat de tragedia de la Genova

Însă, guvernul condus de Édouard Philippe încă lucrează la un plan de finanțare a întreținerii infratructurii rutiere.

Având în vedere că pentru actualul guvern, ecotaxa nu mai este de actualitate, acesta intenționează să introducă o vinietă pentru vehiculele comerciale de peste 3.5 tone care utilizează drumurile, lucru confirmat de Elisabeth Borne.

Discuțiile pe tema introducerii unui sistem de taxare pentru vehicule comerciale cu scopul de a colecta bani la bugetul de stat pentru finanțarea infrastructurii vor începe imediat după vacanța de vară.

Follow #infotrucker