868 de euro amendă și permis suspendat pentru utilizarea unui alt card tahograf în Italia

868 de euro amendă și permis suspendat pentru utilizarea unui alt card tahograf în Italia

868 de euro amendă și permis suspendat pentru utilizarea unui alt card tahograf cu scopul de a frauda timpii de condus și odihnă.

Odată cu modernizarea camioanelor, utilizarea magnetului pentru a frauda timpii de condus și odihnă a devenit istorie. Nici măcar “telecomanda” nu mai este la modă.

Mai nou, cea mai populară metodă folosită de șoferii profesioniști, inclusiv de cei români, pentru fraudarea timpilor de condus și odihnă în Europa este utilizarea unui alt card tahograf.

Acest lucru a fost confirmat și de agenții de poliție rutieră din Foggia care, weekend-ul trecut, au oprit pentru control un camion la ieșirea de pe autostrada A14 la Cerignola.

În urma verificărilor efectuate, aceștia au constat că șoferul camionului utiliza cardul tahograf al unui alt conducător auto, scrie uominietrasporti.it.

Astfel, orele de condus au fost înregistrate pe două carduri tahograf în locul unuia singur, șoferul reușind în acest fel să conducă mai mult decât îi permitea legea. Pentru acestă abatere, ofițerii de poliție i-au aplicat o amendă de 868 de euro și i-au suspendat permisul de conducere.

VEZI ȘI: Șoferii de camion britanici amenință cu blocaje de trafic dacă Brexit-ul este amânat

Cardul tahograf ce nu-i aparținea a fost confiscat, acesta urmând să fie trimis autorităților competente, astfel încât să poată verifica incidentul și să ia măsurile corespunzătoare.

În general, această metodă de fraudare a timpilor de condus și odihnă are la bază o declarație privind pierderea cardului tahograf de către un conducător auto care, de fapt, păstrează cardul vechi și cere eliberarea unuia nou, astfel încât, acesta să le poată utiliza pe amândouă sau să vândă unul dintre ele. Prețul unui card tahograf pe piața neagră poate ajunge între 300 și 500 de euro.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.