87 de viaducte ale A24 și A25 din Italia nu oferă standarde de siguranță adecvată

87 de viaducte ale autostrăzilor A24 și A25 din Italia au probleme structurale
După inspecțiile efectuate la început de octombrie 2018, Ministerul Transporturilor din Italia solicită limitatea circulației pe 87 de viaducte ale autostrăzilor A24 și A25.

Un raport al Biroului de inspecție teritorială din Roma al Ministerului Transporturilor arată că, pe 87 de viaducte ale autostrăzilor A24 și A25, circulația trebuie limitată, iar vehiculelor grele trebuiesc ținute sub control.

87 de viaducte ale A24 și A25 din Italia nu oferă standarde de siguranță adecvată

Potrivit agențiilor italiene de presă, textul raportului afirmă că pe unele viaducte degradarea întreținerii, asociată cu creșterea încărcărilor de trafic în comparație cu perioada construcție, nu pot oferi standarde de siguranță adecvate nivelului actual de trafic.

Raportul adaugă faptul că viaductele au dat rezultate foarte scăzute în ceea ce privește coeficientul de siguranță, în urma verificării părții structurale ale acestora.

Pe baza acestor concluzii, Biroului de inspecție teritorială din Roma recomandă efectuarea de teste de încărcare la capacitate maximă, cel puțin pe unul dintre viaductele inspectate, respectiv verificarea deformări grinzilor sub acțiunea încărcărilor de funcționare.

Aceste activități trebuiesc întreprinse de concesionarul celor două autostrăzi, Strade dei Parchi, care vor trebui să vină și cu un plan de gestionare a situațiilor de urgență cu autoritățile locale competente dacă pragurile de alertă sunt depășite.

VEZI ȘI: Șapte șoferi bulgari au câștigat în instanță compensații salariale de 236.000 de euro

În plus, i se solicită concesionarului să acorde atenție circulației vehiculelor grele, eventual s-o reglementeze, deoarece acest tip de vehicule, determină solicitări critice în special asupra grinzilor și plăcilor.

De asemenea, Biroului de inspecție teritorială din Roma a abordat și problema a 14 tuneluri care trebuiesc reabilitate până la 30 aprilie 2019. Dacă acest lucru nu se întâmplă, tunelurile vor trebuie închise circulației.

Raport a fost trimis pentru informare prefecturilor din L’Aquila, Teramo, Pescara și Chieti.

Follow #infotrucker