infotraficȘtiri

A căzut prima zăpadă în România (#infotrafic)

Centrul #infotrafic din cadrul IGPR informează partipanții la trafic că pe DN18, în Pasul Gutâi, traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale în această dimineață după ce aseară a căzut prima zăpadă.

Aseara, timp de două ore, circulația pe DN18 Baia Mare – Sighetu Marmației (în Pasul Gutâi) și pe DJ 184 și DJ 109F s-a desfășurat în condiții de iarnă, traficul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone fiind restricţionat în vederea facilitării intervenţiei utilajelor de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant, întrucât pe carosabil se depusese un strat de zăpadă de aproximativ care măsura aproximativ cinci centimetri.

În judeţul Prahova, în perioada 16 – 30 noiembrie 2015, de luni până joi, în intervalul orar 08:00 – 18:00, iar vinerea între orele 08:00 şi 14:00, pe DN1, la kilometrii 109+520 şi 114+886 de metri, traficul rutier se va desfăşura restricţionat, pe o bandă, alternativ, în ambele sensuri, din cauza unor lucrări care se vor executa la două poduri, în Comarnic şi în zona Posada (Valea Orăţii). De asemenea, la kilometrul 89+313 metri, între Băneşti şi Câmpina, se va circula restricţionat, pe două dintre cele patru benzi ale podului peste râul Doftana.

A căzut prima zăpadă în România (#infotrafic)

În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone din cauza lucrărilor de reparaţie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri). Autovehicelele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 3.5 şi 7.5 tone pot circula pe rute ocolitoare DN10 Buzău – Cislău (km 47+070), DJ102B Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov respectiv DN1B Buzău – Ploieşti, DN 1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

Pe segmentul de autostradă A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN 1.

Până în data de 30 noiembrie 2015, din cauza lucrărilor care se execută pe DN66 Bumbeşti-Jiu – Petroşani (kilometrii 93+500 – 126+000), circulația se va desfăşura restricţionat pe anumite segmente, cu dirijarea traficului pe un singur sens de deplasare.

În judeţul Prahova, în vederea desfăşurării lucrărilor de reparaţii la un pod situat pe DN1A, în Pasul Bratocea, la kilometrul 156+502 metri, la ieşirea din Cheia către Braşov, traficul rutier se desfăşoară restricţionat, cu ajutorul semafoarelor sau al piloţilor de dirijare. În condiţii similare se circulă şi în zona Măneciu, pe porţiunea kilometrică 133+100 – 133+450 de metri.

Pe DN5(E85), din cauza desfăşurării lucrărilor de reparaţii la podul Giurgiu-Ruse, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, uneori formându-se coloane de autovehicule la punctul de trecere a frontierei către Bulgaria. Recomandăm conducătorilor auto să utilizeze şi celelalte puncte de trecere a frontierei din Calafat (rutier), Negru-Vodă (rutier), Vama Veche (rutier), Bechet (trecere cu bacul), Zimnicea (trecere cu bacul) și Călărași (trecere cu bacul).

Până în data de 30 noiembrie 2015, în municipiul Suceava, din cauza lucrărilor care se execută la un pasaj, traficul rutier de pe relaţia Roman – Siret (DN2 – str. Grigore Alexandru Ghica) se desfăşoară deviat pe varianta de ocolire a municipiului Suceava.

[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Vă recomandăm să circulați cu atenție în condiții de vreme rea[/pullquote]

Având în vedere că până astăzi, la ora 9:00, este în vigoare o informare referitoare la vânt puternic, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie,  le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să ţină ambele mâini pe volan şi să se aştepte la schimbări bruşte de traiectorie când ies din localităţi şi zone împădurite sau când trec prin dreptul unor autovehicule de dimensiuni mari.

Credit foto: actualmm.ro

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button