A crescut amenda la tunelul Chat din Savoie de la 90 la 1.500 de euro

A crescut amenda la tunelul Chat din Savoie de la 90 la 1.500 de euro
Începând din 2020, toți șoferii de camion care vor utiliza tunelul Chat din Savoie, fără a avea autorizație de trecere, vor avea de plătit o amendă de 1.500 de euro.

Amenda a crescut de la 90 de euro, iar explicația autorităților este una cât se poate de simplă și logică.

A crescut amenda la tunelul Chat din Savoie de la 90 la 1.500 de euro

Deși există rute ocolitoare pentru tunelul Chat, șoferii de camion nu voiau să piardă mai mult timp în spatele volanului, motiv pentru care traversau zona în mod neregulamentar, asumându-și plata amenzii în valoare de 90 de euro.

Odată cu această creștere consistentă a amenzii, polițiștii vor putea reține permisele de conducere chiar și pentru o perioadă de trei luni (în funcție de numărul abaterilor).

Alături de filtrele de poliție, autoritățile din Savoie au instalat un nou sistem de monitorizare care fotografiază toate vehiculele care vor pătrunde în tunel.

În continuare vor exista și excepții. Pentru camioanele de peste 7.5 tone, șoferii trebuie să știe că vor putea accesa tunelul dacă companiile pentru care lucrează au sediul în regiunea respectivă.

VEZI ȘI: Andrey Karginov continuă parcursul excelent în Dakar Rally 2020

Autoritățile din Savoie au publicat și lista orașelor în care companiile pot fi stabilite pentru a putea traversa prin tunelul Chat.

Acestea sunt următoarele: Billième, Jongieux, La Balme, La Chapelle-Saint-Martin, Loisieux, Lucey, Meyrieux-Trouet, Saint-Jean-de-Chevelu, Saint-Paul-sur-Yenne, Saint-Pierre-d’Alvey, Traize, Verthemex, Yenne, Ontex, Chanaz, Chindrieux, Conjux, Motz, Ruffieux, Saint-Pierre-de-Curtille, Serrières-en-Chautagne et Vions.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.