Știri

Numărul cazurilor de furt de carburant în creștere, în Germania

Creșterea bruscă a prețurilor la carburant a generat o creștere a numărului de cazuri de furt de carburant din anumite zone din Germania.

Un număr deosebit de mare de cazuri de furt de carburant a fost raportat între ianuarie și martie în Saxonia-Anhalt (Germania), potrivit unui raport al Oficiului de Stat al Poliției Criminale (LKA).

Numărul cazurilor de furt de carburant în creștere, în Germania

În Saxonia-Anhalt, furturile de carburant sunt din ce în ce mai frecvente din camioanele parcate și utilajele pentru construcții. Potrivit LKA, în primul trimestru din 2022 au fost raportate 210 astfel de cazuri, o creștere dublă față de același trimestru din 2021, când au fost raportate doar 110 cazuri.

Creșterea prețurilor la pompă principala cauză

Creșterea bruscă a numărului de cazuri de furt de carburant este legată de creșterea prețurilor la pompă, spune purtător de cuvânt al LKA. De cele mai multe ori este furt de motorină.

VEZI ȘI: Ewals Cargo Care și Volkswagen au încheiat cu succes un nou test cu Duo Trailer

De asemenea, valoarea prejudiciului a crescut vertiginos. Polițiștii estimează prejudiciul din primul trimestru la aproape 100.000 de euro. Aceasta corespunde cu mai mult de o dublare a primelor trei luni din 2021, când valoarea prejudiciului s-a ridicat la aproximativ 40.000 de euro.

Un număr deosebit de mare de cazuri de furt de combustibil a fost raportat între ianuarie și martie în Salzlandkreis (36) și în Börde (29). La polul opus este Halle, cu doar două cazuri de furt de carburant raportate, în primul trimestru din 2022.

Din aceeași categorie...

Back to top button