A doua ediție Ford Trucks Best Driver Challange și-a desemnat câștigătorii

A doua ediție Ford Trucks Best Driver Challange și-a desemnat câștigătorii
Au fost desemnați șoferii câștigători ai celei de-a doua ediții a competiției Ford Trucks Best Driver Challange, organizată de Cefin Trucks.

Cefin Trucks a desemnat câștigători celei de-a doua ediție a competiției Ford Trucks Best Driver Challange, organizată pentru a evidenția aptitudinile șoferilor Ford Trucks, precum și performanțele camioanelor Ford.

A doua ediție Ford Trucks Best Driver Challange și-a desemnat câștigătorii

Derulat în perioada 17 septembrie – 17 octombrie 2018, Ford Trucks Best Driver Challangea inclus două categorii de participare: Transport și Construcții.

În cadrul Ford Trucks Best Driver Challange s-au înscris 79 de concurenți, șoferi Ford Trucks, criteriul de departajare fiind punctajul obținut prin sistemul ViaSat, care ia în considerare stilul de condus și consumul mediu de combustibil/kilometru obținut în perioada concursului.

Monitorizarea rezultatelor obținute în concurs s-a făcut prin intermediul Via Track – soluția profesională de monitorizare și management a flotelor auto prin GPS, sistem oferit de ViaSat, unul dintre partenerii strategici Cefin Trucks.

Costurile asociate parcului auto sunt o componentă importantă într-o companie cu specific de transport de marfă, costurile cu combustibilul și întreținerea mașinii deținând o mare pondere în cheltuilelile companiei.

Printre soluțiile de optimizare ale acestor costuri se numără și adaptarea stilul de condus al șoferilor la condițiile de drum, la tipul de încărcătura transportată și la genul de activitate pe care o întreprinde.

“Una dintre modalitățile de îmbunatățire a stilului de condus este motivarea soferilor prin premierea celor mai bune rezultate, obiectiv pe care ni l-am propus și noi în cadrul competiției Ford Trucks Best Driver. Edițiile derulate până în prezent au demonstrat că acest proiect participă la optimizarea stilului de condus, motivarea angajatilor, reducerea costurilor și în final contribuie la eficientizarea activității firmelor de transport.” mai adaugă domnul Alabarosa

Toate informațiile cu privire la utilizarea vehiculelelor, costurile asociate și solutiile de optimizare a stilului de condus pot fi accesate prin sistemul de managament de flote ViaTrack pe care Ford Truck îl pune gratuit la dispoziția clienților săi timp 2 ani.

VEZI ȘI: Emisiile de CO2 ale camioanelor și autocarelor trebuiesc reduse cu 35% până în 2030

Competiția Ford Trucks Best Driver se derulează în condițiile de utilizare de zi cu zi ale vehiculelor, concursul nu implică nici o modificare a programului obișnuit de lucru al soferilor ci doar eficientizarea stilului de condus.

În aceste condiții, pe parcursul celei de a doua ediții reducerile de consum mediu de combustibil observate au fost de până la 10% față de luna anterioară.

Printre primii clasați ai celei de a doua Ediții Ford Trucks Best Driver s-au înregistrat consumuri medii, pentru întreaga perioadă de competiție, de 26.62 litri/100 KM pentru Categoria Transport și 33.58 pentru categoria Construcții.

Premiile puse în concurs au fost vouchere cadou în valoare de 500 de Euro pentru primii 5 clasați la categoria Transport și primii 5 clasați la categoria Transport.

Follow #infotrucker