Bus

A doua viață pentru bateriile vechi ale autobuzelor electrice eCitaro

Unitățile staționare vor fi folosite pentru rectificarea vârfurilor energetice în operațiunile cu tramvaie ale companiei ÜSTRA.

Începând din acest an, unități de stocare a energiei construite din baterii vechi ale autobuzelor electrice Mercedes-Benz eCitaro vor fi folosite în operațiunile cu tramvaie ale companiei ÜSTRA.

Noile unități de stocare vor servi ca tampon pentru compensarea perioadelor cu vârfuri de consum sau reutilizarea energiei recuperate. De asemenea, în momentele în care se întrerupe alimentarea rețelei, bateriile vor ajuta la continuarea operațiunilor cu tramvaie.

A doua viață pentru bateriile vechi ale autobuzelor electrice eCitaro

Pentru faza pilot vor fi utilizate sisteme cu o capacitate de aproximativ 500 kWh, construite din aproximativ 20 de pachete de baterii vechi de la autobuzele electrice eCitaro folosite în testele operaționale. Unitatea de stocare staționară va fi folosită de ÜSTRA Hannoversche Verkehrsbetriebe AG ca substație de rectificare a vârfurilor energetice.

VEZI ȘI: Primul autobuz electric eCitaro cu a doua generație de baterii litiu-ion

Pentru a crește sustenabilitatea, Daimler Buses își propune să prelungească ciclul de viață al bateriilor. ”Grija față de mediu și resurse sunt principalele argumente în favoarea autobuzelor electrice eCitaro. Amprenta sa de carbon este mult mai bună decât a autobuzelor urbane convenționale. Iar reutilizarea bateriilor reduce și mai mult impactul asupra mediului”, a declarat Gustav Tuschen, șef de dezvoltare la Daimler Buses.

”Costul de achiziție al autobuzelor electrice este o mare provocare. Reutilizarea bateriilor în unități de stocare staționare înseamnă răspândirea costurilor pe o perioadă mai lungă”, a spus și Holger Elix, șef de infrastructură la ÜSTRA.

Durata de viață a bateriilor NMC utilizate pe modelul Mercedes-Benz eCitaro este între 5 și 6 ani. După această perioadă, capacitatea bateriilor se va reduce la aproximativ 80% din cea inițială, iar autonomia autobuzelor urbane nu va mai fi garantată.

Din aceeași categorie...

Back to top button