InfrastructuraLegislatie

A fost adoptată legea privind operaționalizarea Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR)

La câțiva ani de la propunerea oficială de înființare a Companiei Naționale de Investiții Rutiere, actul normativ privind operaționalizarea CNIR a fost adoptat astăzi de către Parlament.

Printr-o Ordonanță de Urgență din 2016, CNADNR și-a schimbat numele în CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrstructurii Rutiere) și a fost înființată CNIR (Compania Națională de Investiții Rutiere). Legea privind aprobarea ordonanței a fost adoptată abia astăzi, fiind create toate instrumentele legale care permit operaționalizarea noii companii.

A fost adoptată legea privind operaționalizarea Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR)

După parcurgerea etapelor procedurale, CNIR, care va funcționa sub autoritatea MTI, își va desfășura, în mod real, activitatea pentru care s-a dorit a fi înființată. CNIR se va ocupa de proiectele de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier ”potrivit necesităților de deplasare a cetățenilor și de circulație a mărfurilor în condiții de siguranță, cu atingerea unor timpi de deplasare comparabili cu cei din Uniunea Europeană și asigurarea confortului în trafic”.

Operaționalizarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere a fost unul dintre punctele asumate de Executiv prin Programul de guvernare. Cei interesați sunt invitați să trimită CV-urile la adresa de e-mail cnir@mt.ro.

VEZI ȘI: UNTRR solicită urgentarea investițiilor în infrastructura rutieră

”Noua companie va veni să consolideze resursa umană din sistem: oamenii profesionişti, experții, managerii de proiect, inginerii și proiectanții care să gestioneze aceste proiecte şi să se asigure că se livrează la timp. Nu înființăm o nouă companie care să consume bani publici din bugetul de stat în plus. Îmi doresc persoane cu experiență în managementul corporativ, înțelegerea domeniului de investiții rutiere, abilitate de planificare strategică, organizare eficientă a structurii, orientare către rezultate, având în vedere caracterul multianual al proiectelor mari de investiții. Managementul CNIR va trebui să construiască echipa, să structureze compania și să creioneze viziunea de dezvoltare a acesteia pentru a livra proiectele din Master Planul de Transport al României”, a declarat Cătălin Drulă, șeful MTI.

Din aceeași categorie...

Back to top button