Știri

A fost aprobat cel de-al doilea tunel rutier Gotthard

Majoritatea votanților din cadrul referendumului național din Elveția, organizat în data de 28 februarie 2016, au votat pentru construcția celui de-al doilea tunel rutier Gotthard, care va crește siguranța rutieră.

Promotorii referendumului împotriva celui doilea tunel rutier Gotthard au pierdut, proiectul obținând consimțământul alegătorilor, confirmând-se astfel și dorința exprimată deja de Guvern și Parlamentul Federal. Proiectul presupune construirea unui al doilea tunel, care va permite divizarea fluxul de trafic care se întreaptă spre sud și spre nord. Conform inițiatorilor proiectului, noul tunel nu va mări capacitatea tunelului, dar va servi pentru a spori siguranța.

Referendumul permite continuarea procesul de pregătire a construcției tunelului, care este programată să începă în 2020. Va fi construit al doilea tunel iar atunci când acesta va fi gata și dat spre folosință, primul tunel va fi închis pentru a permite reabilitarea. Data de finalizare a tuturor lucrărilor este preconizată pentru 2030, atunci când vor fi deschise ambele tuneluri, dar cu o singură bendă de circulație pe fiecare direcție. Costul estimat ajunge la două miliarde de franci elvețieni.

A fost aprobat cel de-al doilea tunel rutier Gotthard

Tunelul Gotthard ar trebui să fie complet închis pe întreaga perioadă a lucrărilor de îmbunătățire, creând o perturbare gravă a legăturilor rutiere între Ticino și nordul Elveției. Promotorii referendumului au propus, în acest caz, transferul traficului de vehicule pe navete feroviare care utilizează noul tunel feroviar Alptransit.

VEZI ȘI: Tunelul Gotthard nu se va închide pentru întreținere

Lupta pentru tunelul rutier nu se termină aici. Promotorii referendumului cer acum guvernului federal garanții ferme că noua lucrare nu crește capacitatea de trafic a tunelului, conform prevederilor din constituția elvețiană.

Rămâne totuși o întrebare. În condițiile în care vor fi operabile ambele galerii ale tunelului Gotthard, iar timpii de așteptare la intrarea în tunel vor fi la fel de mari datorită restricției, prin constituție, a numărului maxim de vehicule aflate în același timp în tunel, se va mai păstra acestă regulă? Situația ar putea declanșa o presiune pentru a mări capacitatea de trafic a tunel la două benzi pe fiecare sens, în principal, din partea Uniunii Europene.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button