Știri

A fost extinsă lista mărfurilor ce nu mai pot fi transportate rutier între Kufstein și Ampass

Din 2020, hârtia, cartonul, produse petroliere lichide, cimentul, calcarul, ghipsul, cerealele, țevile și alte derivate nu mai pot fi transportate rutier pe autostrada Inntal (A12) între Kufstein și Ampass.

Începând cu 1 ianuarie au intrat în vigoare restricțiile sectoriale impuse de autoritățile din Tirol, iar pe lista mărfurilor care nu mai pot fi transportate rutier prin Tirol, cu vehicule comerciale de peste 7.5 tone, au intrat și hârtie, carton, produse petroliere lichide, ciment, calcar, ghips, cereale, țevi și alte derivate.

A fost extinsă lista mărfurilor ce nu mai pot fi transportate rutier între Kufstein și Ampass

Excepția pentru vehiculele comerciale care se încadrează la norma de poluare Euro VI mai este valabilă doar pentru cele care corespund celei mai noi versiuni, adică Euro VI D.

VEZI ȘI: Camionul autonom T-Pod va transporta în Suedia sticlele Coca-Cola

Conform noilor reglementări există acum 13 categorii de mărfuri care nu pot fi transportate în regiune, obiectivul autorităților fiind introducerea unei taxe pe segmentul München – Verona pentru a convinge tot mai mulți transportatori să aleagă transportul combinat pentru această regiune.

În prezent, sunt în vigoare anumite restricții pentru a nu permite șoferilor să aleagă rute alternative pe drumuri naționale și pentru a evita astfel plata taxelor, iar din data de 4 ianuarie întră în vigoare și restricțiile de iarnă.

Astfel, traficul în zonă este restricționat în fiecare weekend până la sărbătorile de Paște. Amenda minimă pentru șoferii care nu respectă aceste restricții este de minimum 60 de euro.

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button