Camioane

A fost livrat primul DAF LF echipat cu motor PACCAR de nouă generație

Primul camion DAF LF echipat cu un motor PACCAR de nouă generație a fost livrat unui client din Marea Britanie.

DAF a prezentat recent o nouă gamă de motoare pentru popularul model de distribuție LF, cu un consum mai mic cu până la 7%. O altă noutate este o cutie automată PowerLine cu 8 viteze.

A fost livrat primul DAF LF echipat cu motor PACCAR de nouă generație

Primul DAF LF cu motor PACCAR de nouă generație a fost livrat companiei de închirieri Farnborough Van & Truck Hire (FVTH), care deține o flotă de peste 600 de camioane. ”Noile motoare duc distribuția urbană la următorul nivel și au o manevrabilitate asemănătoare autoturismelor, pe lângă consumul redus de carburant”, a declarat Tim Houghton, director general al FVTH.

Noile motoare PACCAR PX-5 și PX-7, disponibile în total în 7 niveluri de putere, au un bloc construit din fier-grafit compactat (un material ușor, dar robust), pistoane cu fricțiune redusă, noi compresoare mai eficiente și o nouă supapă pentru turbină. Motoarele cu puteri între 170 și 310 CP dezvoltă cuplul maxim la turații și mai mici.

VEZI ȘI: Test cu noua generație DAF XD: Control total

Parte a noului sistem de propulsie al lui DAF LF este și cutia automată PowerLine. Schimbările de trepte fără întreruperi de cuplu oferă un comportament lin și un răspuns rapid al accelerației, crescând confortul și manevrabilitatea. Cutia oferă și o funcție ”urge to move” pentru viteze mici, dar și două trepte de supraviteză.

”Întregul pachet face modelul LF chiar mai ușor și mai relaxant de condus. Șoferii doar vor să urce în el și să plece. Iar perspectiva unui consum mai mic cu 7% este o veste bună pentru toată lumea”, a mai spus Tim Houghton.

Din aceeași categorie...

Back to top button