Camioane

A fost livrat primul DAF XG+ 660

Prezentat în urmă cu 7 luni, modelul DAF XG+ cu motor de 660 CP a ajuns la primul client, compania australiană Dyers Distribution.

XG+ 660 folosește un motor Cummins de 15 litri, care în nomenclatorul DAF a primit indicativul MX-15. Dyers a optat pentru un autotractor 6×4, tipic pentru piața australiană.

Caracteristic acestei piețe este și bullbar-ul uriaș, menit a feri radiatorul de ciocnirile cu animalele sălbatice, în special canguri. Dyers Distribution a optat pentru primul DAF XG+ 660 pentru o configurație cu sistem de camere în locul oglinzilor clasice.

A fost livrat primul DAF XG+ 660

Din păcate, modelul DAF XG+ 660 nu va fi adus și în Europa, din cauza regulamentelor din UE privind emisiile: producătorii de camioane trebuie să își reducă emisiile cu 15% până în 2025 și cu 45% până în 2030, comparativ cu nivelul din 2019.

VEZI ȘI: DAF introduce seria Efficiency Champion

Pentru DAF, care nu avea în portofoliu în 2019 un motor mai mare de 13 litri, introducerea în Europa a versiunii MX-15 ar fi însemnat riscul de a nu-și putea îndeplini aceste obiective de emisii.

Este păcat, pentru că motorul de 660 CP și 3.260 Nm s-ar fi potrivit perfect cu noile combinații de vehicule mai lungi și mai grele, folosite deocamdată în special în Scandinavia, dar care în viitor s-ar putea generaliza în întreaga Europă.

Din aceeași categorie...

Back to top button