Bus

A fost livrat primul eCitaro din cele 15 unități către BVG din Berlin

Compania de transport din Berlin, BVG, opereazăacum, cu autobuzul Mercedes-Benz eCitaro complet electric, pentru un transport public fără emisii poluante, la nivel local.

Primul dintre cele 15 autobuze urbane a fost predat oficial pe 27 martie.

A fost livrat primul eCitaro din cele 15 unități către BVG din Berlin

Suntem încântați că autobuzul nostru eCitaroenergizeazăacum Berlinul. Cu eCitaro, BVG a deschis un nou capitol în direcția mobilității ecologice. De o importanțădeosebităpentru mine este faptul căoferim clienților noștri servicii de consultanțăși de personalizare a pachetelor de service, pe măsurăce fac trecerea la electromobilitate, spune Till Oberwörder, director general al Daimler Buses.

Autobuzul eCitaro este ideal pentru Berlin deoarece rulează fără emisii locale și este silențios, stabilind un nou standard pentru autobuzele urbane.

Acesta impresionează prin randamentul energetic excelent, ce se bazează pe un sistem unic de management al temperaturii cu pompă de căldură pentru a încălzi compartimentul pasagerilor, precum și pentru a menține temperatura acumulatorilor și a sistemelor anexe.

Multe dintre acestea au fost puse la dispozițieîncă de la lansarea sa.

Designul său exclusivist este derivat din cel al popularului autobuz Mercedes-Benz Citaro, dar în același timp are un aspect distinctiv – eCitaro este un model special de Citaro.

Dotări opționale pentru eCitaro în Berlin
Autobuzele eCitaro comandate de BVG sunt configurate cu dotări suplimentare. Pasagerii beneficiază de un sistem de aer condiționat, 15 porturi duble USB pentru dispozitivele proprii și trei monitoare pentru informații prezentate în timpul călătoriei.

Pentru călătorii cu probleme locomotorii, autobuzele eCitaro au spații generoase pentru scaune cu rotile și cărucioare, precum și mânere tactile, cu suprafața striatăpentru aderență, amplasate pe uși. Șoferii au la dispoziție o cameră video exterioară pentru a supraveghea bicicliștii și pietonii.

VEZI ȘI: BMVI și BMU susțin trecerea la autobuze electrice pentru transportul public din Berlin

Pentru siguranța pasagerilor, în interiorul autobuzului sunt camere de supraveghere și un sistem de avertizare a închiderii ușilor cu bandă cu LED-uri roșii.

Mercedes-Benz eCitaro este dotat cu zece celule de acumulatori, care asigură o capacitate totală de 243 kWh și garantează o autonomie de aproximativ 150 de kilometri, chiar și în condiții dificile.

În condiții ideale, eCitaro poate parcurge distanța de 250 km fără a fi reîncărcat. Bateriile celor 15 autobuze eCitaro destinate BVG vor fi încărcate la prizele din depou.

Parteneriat extins între BVG și Mercedes-Benz
În toamna anului 2018, BVG a comandat 950 autobuze Mercedes-Benz Citaro cu emisii reduse, fiind cea mai mare comandăde la un singur cumpărător pentru cel mai bine vândut autobuz urban din Europa. În aceeași perioadă, BVG a comandat și 15 autobuze eCitaro complet electrice.

Daimler Buses investește în Berlin
Daimler Buses își extinde serviciile pentru autobuze în Berlin. Liderul de piață german în segmentele de autocare și autobuze urbane investește câteva milioane de euro într-o nouă facilitate, parte a operațiunii BusWorld Home, confirmând astftel angajamentul față de capitala Germaniei.

Prin acest proiect extins de construcție, Daimler Buses va fi mai bine reprezentat pentru a face față provocărilor viitoare și solicitărilor tot mai numeroase de autocare, inclusiv cu sisteme de propulsie electrice.

Noua construcție, întinsă pe 16.000 m²,va oferi, printre altele, locuri de muncă specializate pentru cei care lucrează cu sisteme de înaltă tensiune.

Din aceeași categorie...

Back to top button