Știri

Franța a început evacuarea “Junglei” de la Calais

După 15 ani, timp în care migranții au fost lăsați să impună legea de-o parte și de alta a autostrăzii ce duce spre terminalul feribot din port Calais, guvernul francez au început evacuarea „Jungei”.

Autoritățile franceze au demolat locuințele improvizate ale migranților aflate de-a lungul autostrăzii care merge în port Calais, în vederea limitării atacurilor asupra camioanelor care trec prin zonă. Acțiunea francezilor are drept scop crearea unei zone de securitate de 100 metri lațime de-a lungul drumului care duce în port.

Operațiunile de demolare a locuințelor improvizate din tabăra de migranți cunoscută sub numele de “Jungla” – stabilită în zonă de peste 15 ani – au început în dimineața zilei de 18 ianuarie 2016. O parte dintre voluntarii prezenți în zonă au încercat să-i convingă pe migranți să se mute în 125 de locuințe de tip containere, plasate într-o altă zonă, pentru a preveni intervenția în forță a poliției. Luni, 18 ianurie 2016 au fost evacuate aproximativ 300 de persoane, ulterior fiind transferate în fiecare zi alte 50 de persoane către noua locație.

Franța a început evacuarea “Junglei” de la Calais

Locuințele tip container au paturi și conexiune la curent electric, dar condiția de bază este ca toți cei care sunt aduși aici să fie amprentați și indentificați. Refugiații care aveau în pan să treacă în Marea Britanie, s-au opus acestei reguli, știi foarte bine că șansele de a mai ajunge în Regatul Unit în mod clandestin vor fi aproape zero. Odată cu lansarea acestei operațiuni, autoritățile franceze intenționează să transfere aproximativ 1.500 de migranți, dintr-un total estimat de 4.500.

VEZI ȘI: Un șofer de camion maghiar și-a pierdut cumpătul în zona Calais (VIDEO)

Ca urmare a acțiunilor de demolare a „Junglei”, sâmbătă, 23 ianuarie 2016, mai mulți migranți au luat cu asalt un feribot britanic acostat în portul Calais. Guvernul francez a promis că va impune legea și ordinea în orașul de tranzit către Marea Britanie. De altfel, ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve, a declarat că 35 persoane, dintre care 26 de migranți și 9 activiști au fost arestați în urma incidentului de sâmbătă care a perturbat activitatea în port. Acesta a mai spus că mai multe forțe de ordine au fost dislocate în zonă de mai multă vreme.

Creșterea numărului de migranți din „Jungla” din Calais vine pe fondul unui aflux de migranți în Europa cauzat în mare parte de oameni care fug de război și opresiune în țări precum Siria, Afganistan și Eritreea.

Așteptăm mesajele voastre despre cum se prezintă situația la Calais în prezent.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button