ȘtiriTop News

A început procesul împotriva conducerii Kurt Beier Transport, în Danemarca

Cei acuzați riscă pedepse de până la 6 ani de închisoare.

Pe 10 mai a început procesul împotriva conducerii companiei Kurt Beier Transport, acuzată de exploatarea șoferilor de camion, în Danemarca. Verdictul în acest caz este așteptat în luna august a acestui an.

Ancheta începută în 2018 de poliția daneză din regiunea Iutlanda asupra companiei Kurt Beier Transport s-a încheiat odată cu începerea procesului împotriva a patru dintre directorii săi, inclusiv a proprietarului, acuzați de exploatarea șoferilor de camion, în special a celor filipinezi și srilanchezi.

A început procesul împotriva conducerii Kurt Beier Transport, în Danemarca

Acuzația formală este de cămătărie agravată, care în Danemarca este aplicată și în aceste cazuri și care conduce la pedepse de până la 6 ani de închisoare. După încheierea anchetei, magistrații au stabilit în octombrie 2020 rechizitoriul pentru cele 26 de cazuri de exploatare.

Șoferii implicați lucrează acum pentru alte companii sau s-au întors în țara lor de origine, însă o parte dintre aceștia au anunțat că vor acționa în judecată compania Kurt Beier Transport pentru a primi despăgubiri.

VEZI ȘI: Acțiune de control a camioanelor efectuată de poliția din Osnabrück

Potrivit rechizitoriului, care se bazează pe mărturiile șoferilor de camion, aceștia trebuiau să conducă camioanele companiei pentru salarii cuprinse între 15 și 20 coroane daneze pe oră, egale cu aproximativ 2 – 2,7 euro. Asta înseamnă că șoferii au fost plătiți cu cel puțin 6.000 de euro mai puțin decât contractul stipulat, reducând costurile cu cel puțin 4 milioane de coroane daneze, echivalentul a 538.000 de euro.

În plus, compania i-a cazat în containere sau remorci insalubre, în cadrul facilității din Padborg.

Ancheta autorităților daneze a început după o plângere formulată de sindicatul danez Fagbladet 3F privind condițiile de trai a 200 de șoferi de camion din facilitatea Padborg, situată la granița cu Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button