CarburantiEconomicȘtiri

A intrat în vigoare HG 537/2014 privind restituirea celor 4 eurocenți din motorină

ARR, ca administrator al schemei de ajutor de stat, a anunțat că începând de mâine, 15 iulie 2014 va intra în vigoare HG 537/2014, privind condițiile, procedura și termenele de restituire ca ajutor de stat a sumelor reprezentând diferența dintre nivelul standard al accizelor și nivelul accizelor diferențiat pentru motorină utilizată drept combustibil pentru motor.

Ca administrator, ARR stabileste eligibilitatea solicitanților, transmitând Ministerului de Finanțe, care este ordonator principal de credite în această schemă, operatorii economici pentru restituirea diferenței de accize. Plata ajutorului de stat se efectuează în perioada cuprinsă între 15 iulie 2014 în vigoare a hotărârii și 31 martie 2019 inclusiv.

A intrat în vigoare HG 537/2014 privind restituirea celor 4 eurocenți din motorină

Procedura de restituire constă în urmatorii pasi:
– Înregistrarea în Registrul vehiculelor al operatorilor economici eligibili pentru restituirea accizei;
– Solicitarea trimestrială a restituirii sumelor care provin din plata accizei.

De pe site-ul Autorității Rutiere Române (www.arr.ro) se pot descărca formularele necesare depunerii solicitărilor de înscriere în registrul vehiculelor a operatorilor economici eligibili pentru restituirea accizei.

Solicitările și documentele vor fi depuse sau transmise la sediul agenției teritoriale ARR din județul unde operatorul economic a obținut Licența comunitară/Certificatul de transport în cont propriu. Operatorii economici străini pot depune solicitările, în limba română, la orice agenție teritorială ARR.

Din aceeași categorie...

Back to top button