De la 1 august, camioanele au interzis la depășire ziua și noaptea pe autostrada A22

A intrat în vigoare interdicția de depășire pentru camioane de 24 ore pe A22

Așa cum anunțam în exlusivitate pe pagina noastră de Facebook, începând din 1 august 2017, a intrat în vigoare interdicția de depășire pentru camioane pe autostrada A22.

Noutatea este că pe o distanța de aproximativ 250 km a autostrazii A22, mai exact între Bolzano și Modena, a fost interzisă depășirea camioanelor și noaptea.

Măsura de extindere a interdicției de depășire pentru vehiculele comerciale cu greutatea totală de peste 7.5 tone, pe întreaga perioadă de 24 de ore a fost anticipată de administratorul autostrazii Brennero A22 în ultimele săptămâni, și are drept scop creșterea siguranței rutiere, mai ales în perioada concediilor.

Evident că, această interdicție este aspru criticată de asociațiile transportatorilor din Italia, care consideră că o astfel de măsură afectează în mod direct competitivitatea companiilor de transport naționale, având repercusiuni grele asupra exporturilor.

Pentru a compensa inconvenientele și întârzierile cauzate de această măsură, care înseamnă o perturbare a programului de condus pentru un șofer, asociația Anita solicită o reducere a taxei rutiere de trecere pe perioada în care a fost introdusă interdicția de noapte, adică între orele 22:00 și 06:00.

Conform Anită, în această perioadă, majoritatea camioanelor tranzitau zona.

Follow #infotrucker

Comentarii Facebook

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *