Bus

A patra comandă de autobuze Solaris cu hidrogen din Köln

Operatorul Regionalverkehr Köln GmbH (RVK) a ales pentru a patra oară Solaris ca furnizor de autobuze electrice cu hidrogen.

Noua comandă cuprinde 20 de unități: 9 autobuze solo Urbino 12 hydrogen și 11 modele articulate Urbino 18 hydrogen. La finalizarea contractului, flota cu hidrogen a orașului Köln va număra 84 de autobuze Solaris.

În oraș circulă deja 46 de autobuze cu hidrogen ale mărcii, iar alte 18 unități sunt în faza de producție și livrare. Livrarea noii comenzi de 20 de autobuze este planificată pentru prima jumătate a anului 2025.

”Pas cu pas ne apropiem de obiectivul de a opera complet fără emisii. Sprijiniți de autoritățile locale, am investit de foarte timpuriu în soluția cu hidrogen, inclusiv în infrastructura necesară. Ca rezultat, avem deja o rețea completă de mobilitate bazată de hidrogen”, a declarat Dr. Marcel Frank, Director General al RVK.

VEZI ȘI:

Modelele Urbino 12 hydrogen și Urbino 18 hydrogen comandate au cele mai nou celule de combustie, cu capacitate de 70 kW, respectiv 100 kW. Autonomia garantată este de 350 km, indiferent de condițiile atmosferice sau de topografia rutei. Ca și celelalte vehicule comandate de RVK, noile modele vor avea sistem de aer condiționat cu pompă de căldură, sistem de management eSConnect și pachetul de siguranță MobilEye Shield+.

Solaris este lider necontestat al pieței europene de autobuze cu hidrogen, cu o cotă de piață de 44,5% în 2023. 180 de autobuze Solaris cu hidrogen circulă deja în 24 de orașe europene, iar pentru perioada 2024-2026, producătorul are deja un portofoliu de comenzi de peste 500 de unități.

Cel mai recent, Solaris a primit comenzi pentru 5 unități Urbino 12 hydrogen din partea operatorului APAM Esercizio S.p.A. din Mantua (Italia), respectiv 22 de autobuze Urbino 12 hydrogen pentru Île-de-France Mobilités.

Din aceeași categorie...

Back to top button