A scăzut numărul de încălcări privind cabotajul în Germania

A scăzut numărul de încălcări privind cabotajul în Germania
Controalele dese ale BAG începe să dea roade în Germania, cel puțin asta arată cifrele ultimei acțiuni în care au fost constatate doar 7 încălcări privind cabotajul, din 189 de camioane care efectuat astfel de curse.

În cadrul ultimului control derulat de BAG, care a vizat respectarea legislației privind cabotajul, agenții de control au descoperit și o serie de alte probleme în rândul șoferilor de camion, în special legate de legislația muncii și a nerespectării timpilor de condus și odihnă.

A scăzut numărul de încălcări privind cabotajul în Germania

Biroul federal pentru transportul de mǎrfuri (BAG) a derulat noi acțiuni de control pentru depistatea încălcările privind transporturile în regim de cabotaj. În cadrul acțiunii de săptămâna trecută au fost controlate peste 200 de vehicule, în 17 puncte de control, 189 dintre acestea efectuând curse în regim de cabotaj.

În cadrul acestei acțiuni, agenții de control au depistat 7 încălcări ale legislației în ceea ce privește cabotajul.

În cadrul controlului s-au efectuat și verificări ale respectării legislației muncii și a timpilor de condus și odihnă, iar din cele 108 vehicule verificate s-au constatat 53 de încălcări ale legislației în ceea ce privește legislația muncii, iar 26 de șoferi nu au respectat prevederile legate de timpi de condus și odihnă.

În cazul vehiculelor care au fost verificate și din punct de vedere tehnic, 3 camioane au fost oprite din cursă până la remedierea defecțiunilor.

VEZI ȘI: Coadă de camioane de peste 10 kilometri la punctul de testare COVID de la Rozvadov

Operațiunea de control s-a desfășurat în zone cu trafic intens, cum ar fi în apropiere de porturile din Hamburg și Trier și pe autostrăzile A3, A5, A7 și A61.

La această acțiune de control au participat 42 de experți BAG, la care s-au adăugat experți tehnici de la TUK, polițiști, agenți vamali și funcționari responsabil cu legislația muncii.

Suma totală a amenzilor în cadrul operațiunilor de control a fost de 26.910 euro.

Reprezentanții BAG au anunțat că până la finalul lunii februarie mai este programată încă o acțiune de control de aceeași amploare și că acestea vor continua cu aceeași frecvență, câte două pe lună cel puțin, până la finalul anului 2021.

Follow #infotrucker