Știri

A VI-a editie consecutiva a campaniei „Overland for Smile – Zambet de copil” in Romania

Proiectul “Overland for Smile” a fost initiat in 2005 si are ca scop asistarea medicala stomatologica gratuita a copiilor institutionalizati din toata lumea, transmiterea informatiilor si metodelor de prevenire a afectiunilor dentare catre persoanele care sunt in contact permanent cu copiii si, nu in ultimul rand, promovarea de schimburi de experienta intre asociatiile stomatologice si universitatile de profil din Romania si Italia.

Cefin Romania, promotorul acestui proiect în Romania, a primit pentru implicarea sa premiul “Corporate Social Responsibility Award – 2007”, la sectiunea sanatate.

A VI-a editie consecutiva a campaniei "Overland for Smile - Zambet de copil" in Romania

Astfel, medicii stomatologi din caravana „Overland for Smile – Zambet de copil” se intorc pentru al VI-lea an consecutiv in Romania, in cadrul unui amplu program de asistenta stomatologica gratuita pentru copiii institutionalizati din Europa de Est.

La program participa medici stomatologi, asistenti igienisti dentari voluntari cu experienta de minimum trei ani. Misiunea acestora este aceea de a trata afectiunile dentare ale copiilor institutionalizati cu varste cuprinse intre 5 si 18 ani.

Caravana se va opri in orasele de pe traseul Arges – Vrancea – Bucuresti, incepand cu data de 2 iunie iar deplasarea se va face cu ajutorul mai multor camioane Iveco cu posturi de tratament si microbuze pentru transportul local al personalului medical.

Campania este la cea de-a doua activitate sub patronajul Cefin Romania, sponsor traditional si sustinator activ al campaniei.

Anul acesta, prin programul “Overland for Smile – Zambet de copil”, aproximativ 1.500 de copii vor beneficia de asistenta medicala gratuita si se vor efectua cca. 3.000 de consultatii.

Costurile totale necesare pentru “Zambet de copil” 2011, sunt estimate la 80.000 de Euro. Organizatorii Overland for Smile spera ca si in acest an sa catalizeze energiile pozitive ale tuturor asociatiilor implicate si ale companiilor pentru redarea zambetelor de pe fetele a mii si mii de copii.

Campania „Zambet de copil” exista multumita generozitatii sponsorilor si echipei de medici italieni voluntari care au revenit si in acest an, desi sarcina lor, in ultimii ani, a fost ingreunata de eforturile din ce in ce mai importante de a strange fonduri pentru finantarea misiunii.

Rezultatele anului 2010 sunt: patru luni de eforturi umane si materiale sustinute pe timp de criza economica, peste 970 de copii din centre de plasament beneficiari ai tratamentelor stomatologice efectuate cu aparatura moderna, in total peste 3.395 de interventii, 55.000 de kilometri parcursi cu opriri in mari centre de copii din: Ploiesti, Valenii de Munte, Slatina si Bucuresti – toate acestea posibile prin munca a nu mai putin de 150 de medici stomatologi, asistenti si igienisti, toti voluntari in cadrul acestui proiect.

Bilantul cumulat al celor 5 ani de activitate este cu adevarat impresionant: 6.249 de copii tratati, 19.209 interventii, 30 de judete vizitate in Romania si peste 227 de institutii locale participante si angrenate in misiune pe parcursul celor 255.000 kilometri strabatuti de caravana pentru a ajunge in cele 263 centre de asistenta sociala abordate

O promisiune facuta unor copii se respecta intotdeauna. Am revenit ca de fiecare data in ultimii cinci ani si este minunat. A fost o munca coplesitoare uneori, dar atat de plina de satisfactii in final!” declara Lionello Grossi, Presedintele Overland for Smile.

Din aceeași categorie...

Back to top button