AB Texel a comandat 50 de camioane Volvo, din care 14 sunt cu LNG

AB Texel a comandat 50 de camioane Volvo, din care 14 sunt cu LNG
Camioanele Volvo cu LNG câștigă tot mai mult teren în Europa, cea mai recentă comandă venind din partea companiei olandeze AB Texel.

AB Texel și Volvo Trucks Olanda au semnat recent un acord pentru livrarea a 50 de camioane Volvo. Comanda include noile camioane Volvo FH și FM pentru transport greu, dar și 14 unități alimentate cu LNG.

AB Texel a comandat 50 de camioane Volvo, din care 14 sunt cu LNG

Camioanele vor fi utilizate de AB Texel Zuivel Transport, AB Impens, AB Texel Deutschland și Combex Bouwlogistiek în principal în transportul specializat de cartofi, furaje pentru animale și produse lactate lichide, printre altele. De asemenea, vor fi transportate produse alimentare condiționate, făină și materiale de construcție.

VEZI ȘI: Volvo Trucks livrează un camion electric pentru ICA Suedia

Pentru a face transportul mai durabil și pentru a reduce emisiile de CO2, AB Texel Group, împreună cu Shell, a început un studiu privind oportunitatea de a produce și utiliza BioLNG. Scopul este de a transforma deșeurile organice într-un biocombustibil care să fie utilizat pentru alimentarea camioanelor cu gaz.

Shell deține acțiuni la prima instalație de producție a bioLNG-ului din deșeurile organice din Olanda. Construcția instalației de la Amsterdam a început la sfârșitul anului trecut, iar finalizarea acesteia este programată pentru a doua jumătate a anului 2021.

Grupul olandez are o flotă formată din 1500 de camioane și 2500 de remorci și este lider al pieței de transport cartofi și alte produse agricole din Europa de Vest.

Follow #infotrucker