GreenZoneȘtiri

AB Texel Group utilizează camioane ultra-lungi în logistica alimentelor proaspete

Începând din iulie 2020, compania olandeză de transport și logistică AB Texel Group a introdus în flota de transport camioane ultra-lungi.

Furnizorul de transport AB Texel Fresh Transport, parte a AB Texel Group, utilizează camioane ultra-lungi, cunoscute sub numele de LHV (Longer Heavier Vehicle), pentru transportul alimentelor proaspete la temperatură controlată în Europa de Vest.

AB Texel Group utilizează camioane ultra-lungi în logistica alimentelor proaspete

Primul camion ultra-lung a fost livrat companiei olandeze la începutul lunii iulie 2020. Acest i-a fost încredințat lui Niels van der Meij, care, pentru a-l putea conduce a trebuit să urmeze o pregătire specială.

VEZI ȘI: Germania va miza în viitor pe propulsii alternative în transportul de mărfuri

Cu noul său camion, Niels van der Meij transportă pe rute fixe prestabilite alimente proaspete la temperatură controlată, precum carne, fructe, legume și brânză.

Avantajul camioanele ultra-lungi este că permit transportul unor volume mai mari de marfă, cu economii considerabile de carburant și emisii de CO2 reduse pe fiecare tonă transportată.

AB Texel Group utilizează camioane ultra-lungi în logistica alimentelor proaspete

AB Texel Group este determinat să-și facă flota de transport și mai durabilă. De exemplu, o serie de camioane rulează cu LNG și compania lucrează cu furnizorii pentru a dezvolta remorci mai ușoare care să reducă emisiile de CO2 pe tonă transportată.

În plus, compania utilizează un sistem sofisticat de gestionare a transportului pentru a reduce numărul curselor goale.

Din aceeași categorie...

Back to top button