GreenZoneTop News

ABB dezvoltă o soluție de încărcare pentru camioane electrice într-un proiect european

ABB E-Mobility dezvoltă o soluție software de încărcare pentru camioane electrice, astfel încât, în viitor, transportul rutier de marfă să poată fi realizat eficient din punct de vedere al costurilor.

NextETRUCK, proiectul finanțat de UE, își propune să joace un rol de pionierat în decarbonizarea parcurilor de vehicule și în accelerarea achizițiilor durabile pe piață. Scopul este de a crea o logistică eficientă și rentabilă cu emisii zero cu ajutorul următoarei generații de camioane electrice.

ABB dezvoltă o soluție de încărcare pentru camioane electrice într-un proiect european

Sarcina ABB E-Mobility în acest proiect este de a reduce este de a reduce costurile prin optimizarea proceselor de încărcare și integrarea acestora în exploatarea vehiculelor.

„Suntem mândri să fim responsabili în cadrul consorțiului acestui proiect revoluționar pentru domeniile de gestionare a încărcării și de control al încărcării, două domenii cruciale pentru gestionarea durabilă și cu costuri reduse a flotelor electrice”, a comentat Frank Muehlon, CEO al ABB E-mobility.

Soluțiile dezvoltate de liderul mondial în ceea ce privește infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice urmează să fie utilizate pentru a sprijini companiile cu flote mai mari în tranziția complexă către camioane electrice.

VEZI ȘI: Compania minieră Boliden va implementa camioane electrice în mineritul subteran

Acestea sunt utilizate pentru domeniile centrale ale managementului modern al flotei, cum ar fi planificarea încărcării și integrarea flotelor de camioane electrice în operațiunile de transport.

„Sectorul transporturilor este supus unor presiuni pentru reducerea emisiilor, iar timpul este pe sfârșite: Acordul verde european stabilește un obiectiv de reducere a emisiilor din sectorul transporturilor cu 90 % până în 2050. Strategia noastră privind mobilitatea durabilă și inteligentă arată clar că atingerea acestui obiectiv va necesita o mai mare eficiență operațională”,  a adăugat Adina Vălean, comisar european pentru transporturi.

Cele trei locații pilot din Istanbul, Utrecht și Barcelona vor oferi, prin urmare, o soluție durabilă pentru transportul regional de marfă, electric și cu emisii zero. Conceptele sunt adaptate la transportul regional de marfă cu încărcături medii-grele și ar trebui să permită o creștere a eficienței energetice de cel puțin 10% în comparație cu vehiculele electrice existente din clasa de performanță cea mai înaltă.

Din aceeași categorie...

Back to top button