Ecofriendly

ABB și Amazon dezvoltă o soluție de management a flotelor de vehicule electrice

ABB și AWS, o companie Amazon, vor dezvolta o soluție digitală bazată pe cloud, pentru managementul în timp real a flotelor de vehicule electrice.

Soluția ABB și Amazon va optimiza utilizarea eficientă a flotelor de vehicule electrice, ajutând astfel operatorii din întreaga lume să mențină 100% continuitatea afacerii odată cu trecerea la vehicule electrice.

ABB și Amazon dezvoltă o soluție de management a flotelor de vehicule electrice

Colaborarea va combina experiența extinsă a suedezilor de la ABB în electromobilitate, managementului energiei, tehnologia de încărcare cu expertiză software a celor de la Amazon.

Noua platformă, care urmează a fi lansată în a doua jumătate a anului 2021, va oferi utilizatorului o experiență personalizată într-o platformă unica. Managementul flotei de vehicule electrice va deveni astfel mai eficient și va crește fiabilitatea pornind de la punctul de încărcare a vehiculelor electrice și până la tabloul de bord al datelor flotei.

”ABB și AWS împărtășesc o viziune similară cu privire la potențialul eMobility de a transforma societatea. Expertiza noastră combinată susține obiectivul comun al unei gestionari mai simple și mai accesibile a flotei de vehicule electrice. Această nouă soluție va revoluționa lumea mobilității electrice, integrând hardware-ul și software-ul vehiculelor electrice într-un singur ecosistem care să ofere o experiență perfectă de utilizare. Suntem încrezători că, lucrând împreună, putem impulsiona folosirea flotelor de vehicule electrice, oferindu-le operatorilor încrederea de a face trecerea la această soluție”, spune Frank Muehlon, președintele Diviziei eMobility a ABB.

În prezent, 23% din emisiile globale de gaze cu efect de seră legate de energie sunt cauzate de sectorul transporturilor. Electrificarea traficului poate reduce substanțial nivelul de CO2, iar flotele mari cu aproape 400.000 de autoutilitare și camioane electrice la nivel global pot juca un rol crucial.

Cu toate acestea, multe flote se confruntă cu provocări similare atunci când vine vorba despre informații în timp real privind starea vehiculului și nivelul său de încărcare, întreținerea vehiculelor electrice și gestionarea accesului la infrastructura de încărcare.

Astăzi, majoritatea operatorilor de flote optează pentru software de management operat de terți care oferă o funcționalitate și capacitate limitate de personalizare pe baza gamei de modele electrice și a mărimii infrastructurii de încărcare.

VEZI ȘI: Livrări ecologice cu Scania L 320 plug-in hybrid

Viteza cu care tehnologia de încărcare continuă să se dezvolte este în creștere, iar adaptările necesare pot fi costisitoare și implică o mulțime de resurse. Astfel, operatorii flotelor auto caută soluții software avansate scalabile, sigure și personalizate, combinate cu ușurința în gestionarea stațiilor de încărcare, care să le permită conectarea și pornirea.

Pentru a stimula progresul în ceea ce privește flotele de vehicule electrice, ABB a creat o întreprindere pureplay la Berlin, care va dezvolta tehnologii personalizate, scalabile și rentabile pentru operatorii de flote, care pot fi utilizate de către toate OEM-urile în domeniu.

”Pe măsură ce industriile avansează spre electrificarea parcurilor de vehicule, clienții au nevoie de servicii fiabile și intuitive care să îi ajute să se adapteze noului model de operare și să optimizeze modul în care își utilizează flotele. Această colaborare între AWS și ABB va combina expertiza aprofundată a companiilor noastre în auto, logistică și de electrificare cu conectarea la cloud pentru a oferi o soluție inteligentă de management al flotei electrice si diagnoza stațiilor de încărcare ”, a declarat Jon Allen, director servicii profesionale și automotive la AWS.

Lucrând cu Amazon, această nouă abordare va proiecta soluția interoperabilă de gestionare a flotei pentru a funcționa cu toate tipurile de vehicule și infrastructura de încărcare.

Utilizând învățarea automată și analiza, acesta va include un set convingător de caracteristici, printre care se numără planificarea încărcării și monitorizarea în timp real, cu informații și acțiuni privind starea și întreținerea vehiculelor, împreună cu optimizarea rutelor vehiculelor electrice bazate pe ora din zi, starea vremii și rutinele de utilizare.

Din aceeași categorie...

Back to top button