Abraham Schot preia funcţia de CEO interimar al Audi

Abraham Schot preia funcţia de CEO interimar al Audi
Pe 19 iunie 2018, Consiliul de Supraveghere al Audi AG a hotărât să transfere temporar cu efect imediat atribuțiile lui Rupert Stadler către Abraham Schot.

Consiliul de Supraveghere al Audi AG a decis ca Abraham Schot să preaia temporar şi cu efect imediat funcţia de CEO al Audi.

Abraham Schot preia funcţia de CEO interimar al Audi

Această decizie a board-ului Audi AG vine ca urmare a faprului că, Rupert Stadler, fostul șef Audi, a fost arestat preventiv luni, 18 iunie 2018, la solicitarea Parchetului din München în scandalul Dieselgate.

Rupert Stadler a solicitat Consiliului de Supraveghere să îl elibereze din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Audi AG şi cea de membru al Consiliului de Administraţie al Volkswagen AG.

Consiliile de Supraveghere ale Volkswagen şi Audi au dat curs solicitării lui Stadler de a-l elibera din aceste funcţii. Aceste decizii se aplică temporar, până la clarificare circumstanțelor care au dus la arestarea sa.

În vârstă de 57 de ani, Abraham Schot a absolvit Universitatea din Bradford cu un master în administrarea afacerii și cursuri suplimentare de studiu în timp ce lucra, inclusiv la Harvard Business School și la Insead Fontainebleau Business School.

Acesta a început ca stagiar în 1986 la ABN-AMRO Bank, iar un an mai târziu s-a mutat la Mercedes-Benz AG, unde a intrat în Programul de Management Executiv.

VEZI ȘI: Presiune pe Guvern pentru a accelera publicarea HG-ului privind restituirea supraaccizei

După ce a deținut numeroase funcții în cadrul Mercedes Benz Olanda, inclusiv assistant Sales Manager pentru Vehicule Comerciale, șef de strategie și planificare corporativă, precum și director de marketing pentru divizia Vehicule Comerciale, în 1998 Bram Schot a devenit director general al grupului Mercedes Car pentru DaimlerChrysler Olanda.

În 2003, a preluat funcția de președinte și CEO al DaimlerChrysler Olanda.

Din 2006 până în 2011 a fost responsabil în calitate de președinte și CEO al DaimlerChrysler / Mercedes-Benz Italia.

În 2011, s-a alăturat grupului Volkswagen, unde a supervizat proiecte strategice în cadrul grupului de vânzări.

Din 2012, Bram Schot a fost directorul responsabil pentru diviziile de marketing și vânzări de vehicule comerciale Volkswagen.

Începând cu 1 septembrie 2017, Bram Schot a fost membru al Consiliului de Administrație pentru vânzări și marketing la Audi AG.

Follow #infotrucker