ACEA susține modificările de siguranță propuse de Națiunile Unite

ACEA susține modificările de siguranță propuse de Națiunile Unite
Națiunile Unite au propus implementarea unor legi prin care toate vehiculele noi să fie echipate cu noi sisteme de siguranță, printre care și frânare autonomă de urgență (AEB).

Pe 22 februarie 2018, Parlamentul European a votat pentru revizuirea Regulamentului de Siguranță General, care cuprinde mai multe modificări propuse de Națiunile Unite, printre care și echiparea tuturor vehiculelor noi cu sistemul de frânare autonomă de urgență (AEB).

ACEA susține modificările de siguranță propuse de Națiunile Unite

În urma acestui vot, toate vehiculele noi vor fi echipate cu sistemul de frânare autonomă de urgență (AEB), începând cu 2020. Până la noi detalii suplimentare, în continuare vă explicăm ce presupune proiectul Națiunilor Unite.

Proiectul prevede armonizarea legislației pentru țările membre în privința sistemul de fânare de urgență automat pentru vehiculele noi. În prezent, există mulți producători de autovehicule care oferă un astfel de sistem, dar mulți dintre aceștia le instalează contra-cost.

Proiectul Națiunilor Unite prevede ca acest sistemul de frânare autonomă de urgență (AEB) să devină obligatoru pentru toate vehiculele noi.

Sistemul funcționează în regim urban, la viteze mai mici de 60 km/h și este capabil să frâneze în mod autonom atunci când sunt identificate situații de urgență în cazul în care șoferul nu răspune unor stimuli acustici și vizuali.

De asemenea, AEB este capabil să detecteze și pietonii.

VEZI ȘI: Poliția intensifică acțiunile împotriva hoților din camioane în parcările din Germania

Asociația Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA) este una dintre organizațiile care susține implementarea proiectului cu privire la introducerea sistemului de frânare de urgență.

„Industria europeană auto se angajează să joace un rol important pentru reducerea accidentelor rutiere și a deceselor. În acest context, salutăm revizuirea Regulementului privind siguranța.

În același timp, susținem și măsurile propuse de Comisia Europeană în luna mai a anului trecut”, a declarat unul dintre reprezentanții ACEA.

Follow #infotrucker