ȘtiriTop News

Acord între DFDS și P&O: șoferii pot urca în următorul feribot disponibil la Calais și Dover

Companiile DFDS și P&O au ajuns la o înțelegere de a împărți capacitatea de transport pe feriboturile care circulă pe ruta Dover-Calais. Acordul va scurta durata călătoriilor camioanelor între Marea Britanie și UE.

Șoferii de camion se vor putea îmbarca pe următorul feribot disponibil atunci când ajung în porturile Dover și Calais, indiferent dacă acesta este operat de DFDS sau P&O. Transportatorii vor putea beneficia de mai multă flexibilitate, cu plecări la fiecare 36 de minute.

Acord între DFDS și P&O: șoferii pot urca în următorul feribot disponibil la Calais și Dover

Se estimează că înțelegerea va reduce durata călătoriilor cu până la 30 de minute. Deși capacitatea de transport va fi împărțită, toate operațiunile comerciale rămân complet separate.

Acordul se aplică doar pentru transportul de camioane și nu este valabil și pe ruta Dover-Dunkirk, operată doar de DFDS.

VEZI ȘI: 4.000 de lire amendă pentru fiecare imigrant găsit într-un camion, în Marea Britanie

”Ne vom concentra întotdeauna pentru a îmbunătăți oferta de feriboturi pentru clienții noștri. Noul acord pentru ruta Dover-Calais va oferi traversări mai rapide și o mai mare flexibilitate pentru clienți, dar și scăderea aglomerației din porturi”, a declarat Filip Hermann, vicepreședinte al DFDS.

Cele două companii transportă anual peste 2,5 milioane de camioane peste Canalul Mânecii. Aceasta este cea mai aglomerată rută între Marea Britanie și Europa continentală, esențială pentru schimburile comerciale dintre cele două regiuni.

Din aceeași categorie...

Back to top button