Patronate și sindicateTop News

Acord pentru contractul colectiv de muncă al șoferilor de camion în Olanda

Patronatele și sindicatele din Olanda au ajuns la un acord pentru contractul colectiv de muncă al șoferilor de camion, care vor primi creșterile salariale cerute, dar și sisteme de climatizare de parcare.

Conform noului acord pentru contractul colectiv de muncă, salariul șoferilor de camion angajați în Olanda va crește cu 6,75% în următorii doi ani. În primă fază, salariile vor crește cu 3,5%, de la 1 iulie 2021. De la 1 ianuarie 2022, salariile vor crește cu încă 3,25%.

Acord pentru contractul colectiv de muncă al șoferilor de camion în Olanda

De asemenea, diurnele acordate șoferilor care fac călătorii mai lungi vor crește cu 2,7% de la 1 iulie 2021. Diurnele vor fi indexate din nou de la 1 ianuarie 2022.

Cele două părți au ajuns la un acord și privind condiții mai bune de muncă pentru șoferi. De la 1 iulie, sistemele de climatizare de parcare sunt obligatorii pentru toate camioanele noi achiziționate de companiile olandeze.

VEZI ȘI: Olanda renunță la testele cu combinații de 32 de metri, cu două semiremorci

”Desigur, am fi preferat ca sistemele de climatizare să fie instalate imediat pe toate camioanele. Dar cred că este doar o problemă de timp. Presiunea pe angajatori este tot mai mare, mai ales că multe companii au o nevoie disperată de șoferi”, au spus reprezentanții sindicatelor șoferilor.

Șoferii olandezi au obținut și promisiunea unei posibile pensionări anticipate. Schema de pensionare urmează a fi definitivată în viitor, dar se pare că angajatorii vor fi nevoiți să plătească suplimentar 0,75% la contribuțiile sociale.

Din aceeași categorie...

Back to top button