Business

Acord pentru fuziunea producătorilor Mitsubishi Fuso și Hino

Daimler Truck și Toyota au semnat azi un memorandum de înțelegere privind fuzionarea producătorilor japonezi Mitsubishi Fuso și Hino.

Potrivit acordului, Daimler Truck Holding AG, Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC), Hino Motors și Toyota Motor Corporation vor colabora pentru atingerea neutralității emisiilor de carbon și dezvoltarea tehnologiilor CASE (Connected/Autonomous & Automated/Shared/Electric).

Acord pentru fuziunea producătorilor Mitsubishi Fuso și Hino

Mitsubishi Fuso și Hino vor fuziona pe picior de egalitate și vor colabora în domenii precum dezvoltarea vehiculelor, achiziții și producție. Împreună, cele două companii vor forma un producător japonez de vehicule comerciale competitiv la nivel global.

Daimler Truck și Toyota vor investi în mod egal în holdingul ce va rezulta din fuzionarea MFTBC cu Hino. Grupurile vor colabora în dezvoltarea de tehnologii CASE și de propulsie cu hidrogen, pentru a susține competivitatea noii companii.

VEZI ȘI: Cursă Germania – Turcia pentru eActros 300 Tractor

Detaliile privind scopul și natura colaborării, inclusiv numele, sediul, raportul de participare și structura corporativă a noului holding vor fi stabilite în următoarele 18 luni.

Părțile prevăd semnarea unor acorduri definitive în primul trimestru al anului 2024 și au ca obiectiv închiderea tranzacției până la finalul anului 2024. După ce părțile vor ajunge la un acord, ele vor cere aprobarea comitetelor de directori, acționarilor și autorităților relevante.

Din aceeași categorie...

Back to top button