Știri

Acord privind durabilitatea mediului semnat de Iveco și Biogas

Iveco a anunțat lansarea unei inițiative de promovare a utilizării combustibililor alternativi în colaborare cu Consorzio Italiano Biogas (CIB), un punct de referință în sectorul biogazului italian, la cea de a doua ediție a Biogaz Italia, evenimentul internațional dedicat lumii biogazului ce a avut loc la Roma.

Anunțul oficial al acordului a fost făcut în cadrul conferinței Generali Stati del Biogaz, în prezența unor instituții, asociații agricole și reprezentanți ai industriei italiene implicate în mobilitatea durabilă și a gazelor naturale.

Printre altele, acest acord se referă la furnizarea de vehicule Iveco alimentate cu gaz natural și biometan, companiilor din cadrul consorțiului. Această acțiune marchează începutul colaborării dintre cei doi importanți jucători italieni din industria combustibililor alternativi, uniți printr-un obiectivul comun de reducere a emisiilor de dioxid de carbon.

Acord privind durabilitatea mediului semnat de Iveco și Biogas

Biometan este un biocombustibil avansat obținut în urma procesului de modernizare al biogazului, și poate fi utilizat fără costuri suplimentare în vehicule alimentate cu gaz natural.

VEZI ȘI: Avantajele utilizării tehnologiei Hi-SCR

Europa a recunoscut valoarea strategică a acestui biocombustibil pentru sectorul transporturilor și pentru contribuția sa la respectarea Directivei 2009/28/CE privind sursele de energie regenerabile. Directiva prevede un obiectiv obligatoriu pentru statele Uniunii, ca până în 2020, ponderea biocombustibilor în gama de carburanți sa fie de 10%.

[pullquote align=”full” cite=”Mihai Daderlat, Iveco Business Director pentru piața din Italia” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Suntem mandri că putem să evidențiăm avantajul competitiv oferit de vehiculele Iveco. Cu cea mai completa gama de vehicule alimentate cu gaz natural de pe piață și 25 de ani de experiență în sectorul de propulsie alternativă, suntem acum în măsură să îndeplinim cerințele din ce în ce mai riguroase ale părților interesate de mediului în sectorul transporturilor, inclusiv pe cele ale tuturor clienții noștri și comunităților în care aceștia își desfășoară activitatea.[/pullquote]

Pe parcursul celei de-a doua ediție a Biogaz Italia, Michele Ziosi, șef pentru relații instituționale pentru EMEA și regiunea Asia Pacific al CNH Industrial, a vorbit despre situația actuală în ceea ce privește biometan în Europa și în Italia, și a oferit câteva perspective ale rolului strategic pe care CNH Industrial trebuie să-l joace în dezvoltarea acestei piețe.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button