GreenZone

Acord privind standardul Euro VII între PE și Consiliul UE

Parlamentul European și Consiliul UE au ajuns la un acord provizoriu privind standardul de emisii Euro VII pentru autoturisme și vehicule comerciale.

Acordul menține limitele de emisii de la Euro VI pentru autoturisme și vehicule comerciale ușoare, dar va reduce limitele de emisii pentru autobuze și camioane.

De asemenea, se introduc limite pentru particulele emise de anvelope și de frâne și noi cerințe de durabilitate, precum cele pentru durata de viață minimă a bateriilor vehiculelor electrice.

Deși limitele existente de emisii de la autoturisme și vehicule comerciale ușoare se păstrează, o noutate este că se vor lua în calcul și particule mai fine, cu diametru începând de la 10 nm (PN10), în loc de 23 nm ca la Euro VI.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz GenH2 intră în faza de teste cu clienții

În cazul autobuzelor și camioanelor grele, acordul stabilește limite mai stricte pentru diferiți poluanți, inclusiv pentru poluanții care nu au fost reglementați în Euro VI, cum ar fi protoxidul de azot (N2O).

Acordul de ieri trebuie votat de Parlamentul European și de miniștrii mediului din UE înainte de a intra în vigoare. După aprobare și publicare, regulamentul se va aplica la 48 de luni pentru noile tipuri de autobuze, camioane și remorci și la 60 de luni pentru toate vehiculele noi.

Din aceeași categorie...

Back to top button